Het repareren van uw autoruit

Wanneer je een auto koopt, is het wettelijk verplicht om daar een autoverzekering voor af te sluiten. Dat moet minimaal een WA-verzekering zijn, zodat je verzekerd bent voor schade die je aan andere auto’s veroorzaakt. Schade aan je auto is erg vervelend. Het is belangrijk dat je in dat geval weet wat je allemaal moet doen om de schade af te handelen. We hebben het allemaal vaker meegemaakt dan ons lief is: een sterretje in de voorruit. Bij veel mensen bestaat het beeld dat ze hier zo snel mogelijk actie op moeten ondernemen. Vaak wordt gezegd dat een sterretje in eens een scheur kan worden. Dit kan ervoor zorgen dat je ruit versplinterd, maar hoe ernstig is een sterretje in je ruit nu echt?

 

Gevoed door wat we in de reclames op de televisie zien, bestaat het idee dat we bij een sterretje meteen tot actie moeten overgaan. Er wordt vaak gezegd dat de kans op verdere ruitschade groot is. In de praktijk blijkt de kans op een scheur niet zo heel groot te zijn. En zelfs als er een scheur ontstaat, is er niet meteen reden voor paniek.

 

Tegenwoordig bestaat de voorruiten van auto’s uit gelaagd glas. Tussen twee geplakte lagen glas zit een soort folie dat ervoor zorgt dat het glas niet versplintert bij beschadigingen. Een beschadiging zoals een sterretje of scheur zit daardoor meestal alleen in de buitenste laag. Daarom heeft zo’n beschadiging meestal niet tot gevolg dat de hele ruit uit elkaar valt. Toch moet je op den duur je raam repareren om in ieder geval te voorkomen dat de schade toeneemt. Dit laat je doen door een glasschade herstelbedrijf, zoals Glasned24. Glasned24 is gevestigd in Den Helder en zijn 24/7 bereikbaar. U kunt uw ruitschade melden via de website, of in het geval van spoed kunt u bellen.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php