Deze tips verlagen de kosten op je energierekening

Er zijn verschillende manier om te besparen op je energierekening. Natuurlijk als je het verbruik naar beneden brengt dan gaan de kosten ook naar beneden. Maar heb je er ook wel eens over nagedacht om je energie te vergelijken. Door te kiezen voor een andere energieleverancier kan je vaak profiteren van de hoge overstapkortingen waardoor je jaarlijks een paar honderd euro kan besparen.

Hoe vind je de goedkoopste energieleverancier?

De goedkoopste energieleverancier is voor iedereen anders en daarom is niet van te voren te vertellen welke de goedkoopste is voor jouw. Door energie te vergelijken kan je gemakkelijk en snel de goedkoopste energieleverancier voor jouw woning berekenen. Belangrijk is om in de gaten te houden dat je een 1-jarig energiepakket kiest waardoor je jaarlijks profiteert van een nieuwe welkomstkorting. Daarnaast kan je ook energie vergelijken met een iet hoger energie verbruik als je weet dat het energieverbruik wat omhoog kan gaan. Het kan namelijk zo zijn dat dan een andere energieleverancier een beter prijskaartje heeft.

Kies voor een slimme thermostaat

Als je gemakkelijk en snel geld wil besparen, kan het ook verstandig zijn om geld te besparen doormiddel van een slimme thermostaat. De slimme thermostaat regelt de vermarming bij jou thuis waar een groot deel van de energierekening naartoe gaat. Als je bijvoorbeeld niet thuis bent schakelt de slimme thermostaat de verwarming de verwarming uit of zet hij hem lager. Dit zou zelfs per ruimte ingeregeld kunnen worden waardoor je optimaal kan profiteren.

Verduurzaam je huis

Wil je echt grote bedragen besparen dan doe je er verstandig aan om je huis te isoleren. Door je huis te isoleren kan je honderden euro’s per jaar besparen zonder echt grote verbouwingen te doen. Kies bijvoorbeeld voor je spouwmuur te isoleren dit kost ongeveer 1000 euro en is binnen 1 dag gedaan. De besparing kan zo rond de 300 euro per jaar zitten waardoor je binnen 4 jaar je investering al terug hebt verdiend. Als je dit jaar zelfs twee duurzame aanpassingen aan je woning doet krijg je een flinke subsidie.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php