3 Tips voor het kiezen van verlichting in uw huis


De kiezen van verlichting in uw huis is een erg belangrijke keuze. Verlichting kan zorgen voor ambiance, esthetiek, sfeer en natuurlijk beter zien bij u thuis. Dit artikel zal u meer kennis bijbrengen over de keuze van de verlichting in uw huis.

1) Bepaal wat de verlichtingsdoelen zijn.

Direct verlichting is gericht op de ruimte die u probeert te werken. Sfeerverlichting of indirecte verlichting wordt gebruikt voor ambiance en algemene verlichting van een ruimte. Eenmaal gekozen, kunt u beginnen met het kiezen van verlichtingsopties. Elke kamer in uw huis moet een sfeer hebben die u wilt instellen, evenals een functie waarvoor u wilt dat uw verlichting wordt gebruikt.

2) Licht in kinderkamers

Denk in kinderkamers aan nachtverlichting: denk aan de verlichting voor wanneer kinderen slapen bij het plannen van de lichtvereisten. Nachtverlichting kan kleine kinderen helpen wanneer ze bang zijn in het donker, of wakker worden in de nacht. Het licht kan ouders ook helpen door donkere ruimtes te navigeren. Verder vinden kinderen het vaak leuk wanneer het licht een bepaalde vorm heeft , denk aan een maan of zon. Dit vrolijkt de kinderkamer op en zorgt voor extra gezelligheid. Bij Trimless spots kunt u terecht als u ook in delen van de kamer spotjes wilt instaleren. Deze zijn erg handig voor de kinderkamer.

3) Licht in woonkamers

In formele woon-en eetruimtes is het beste idee om te onderzoeken of een kroonluchter een optie is. Voor ruimtes waarvoor u een formele kroonluchter overweegt, is het belangrijk om eentje te kiezen die uw ruimte niet dateert. Vaak worden de kroonluchters van de tijd gekocht zonder na te denken over de ruimte en de inrichting eromheen. Kroonluchters zijn er in uiterst eenvoudige ontwerpen met namaakkaarsen, kleine lampen of een paar lichten aan de sierlijke en dure kristalvariëteiten. Wat uw decorkeuze ook is, meet de ruimte en plafondhoogte voordat u bestelt om ervoor te zorgen dat er voldoende hoofdruimte beschikbaar is onder de hangende kroonluchter.

Wees niet bang bij het kiezen van verlichting voor uw huis, het kan uw sfeer en stemming in de ruimte helpen. Als je verlichting nodig hebt, helpen ideeën om inspiratie op te doen van verlichtingswinkels, catalogus en online decor- en modeblogs/ tijdschriften. Verder kan u ook terecht op trimlesspots.nl voor verschillende licht mogelijkheden.  Net zoals de kleur van uw kamers, moet verlichting uw ruimte verbeteren en het een warm en uitnodigend gevoel geven!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php