4 manieren om uw woonkamer te transformeren

In de gastpost van vandaag leer je hoe je een grote verandering in je woonkamer kunt aanbrengen – een van de meest zichtbare ruimtes in je huis.

De woonkamer: de enige ruimte die elk seizoen kan veranderen en weerspiegelt onze gemoedstoestand en algemene levensstijl. Of het nu de belangrijkste entertainmentzone is of een kunstgalerij met weinig verkeer, het ontwerpen van een comfortabele woonkamer met een likje verse verf en een paar stijlvolle woonaccessoires kan helpen om je inrichting up-to-date te houden en je gasten tevreden te houden.

Soms worden woonkamers gebruikt om op een meer formele manier te entertainen, terwijl sommige mensen het als een meer casual hangplek prefereren om languit voor de tv te liggen. Hier zijn 5 eenvoudige manieren om jouw woonkamer op te vrolijken en je gasten te vermaken.

Light It Up

Of u nu simpelweg je lampenkap vervangt of de verlichting volledig overdoet, vermijd het creëren van oogpijn met harde verlichting. Beschouw het als de meest ontspannen kamer in een huis, verlicht je woonkamer met zachte en warme tonen in plaats van warmte-intensieve verlichting. Een laag verlichte woonkamer complimenteert de algehele inrichting, maar je kunt een dimmerschakelaar installeren om de verlichting te regelen als je denkt dat je niet kunt beslissen welke hoeveelheid lumen je nodig hebt om een ​​scala aan activiteiten in de ruimte uit te voeren (het is tegenwoordig niet zo makkelijk meer als vroeger, veel Watt is meer licht, het ligt nu net iets anders!). Vervang lampenkappen en speel met de plaatsing van je lampen. Test nieuwe verlichtingshoeken die passen bij de algehele look die je probeert te bereiken. Houd er rekening mee dat sta lampen, kleine lampjes op de kast of een booglamp ervoor zorgt dat je kunt spelen. Als je hoofd verlichting in het plafon zit wordt je speelveld een heel stuk kleiner.

Probeer een nieuwe stoel opstelling

Of je je woonkamer nu wel of niet gebruikt, de stoelen moeten altijd uitnodigend zijn. Ga voor een stedelijk lounge-achtig ontwerp of een traditionelere, kussen-zware look die warmte en knusheid toevoegt aan je woonkamer. Mix en match stoelen, chaises, poefs en stoelen voor een verscheidenheid aan zitmogelijkheden.

De occasionele toevoeging van kussens maakt een wereld van verschil. Verander je kussens – plaits of kralenkussens en voegen een modern tintje toe, of je kunt je gekleurde kussens vervangen van bijvoorbeeld rood en oranje kleuren in de kleuren groen en blauw. Je zult verbaasd zijn hoe onder de indruk je je gasten kunt krijgen door zo’n minimale verandering – ze zullen binnenlopen met de vraag: “Heb je een nieuwe bank gekocht?”

Plaats nieuw laminaat

Bepaal je woonruimte door een oud tapijt te vervangen door een nieuwe slanke vloer. Dit is misschien het beste voor degenen die tevreden zijn met de inrichting, maar hun leefruimte willen verbeteren door een oud tapijt te verwijderen.

Klassieke houten of marmeren vloeren zijn ideaal voor woonkamers. Zelfs als je weinig ruimte hebt, zal een nieuwe vloer de ruimte openen, zodat deze er groter uitziet. Bouw op je nieuwe canvas en blijf weg van tapijt. In plaats daarvan gooi je een stijlvol kleed onder je salontafel of plaats je een vrijstaande loper in het midden.

Er zijn tal van opties beschikbaar, dus het is gemakkelijker om een ​​vloer te kiezen die geen stof bevat zodat je dit later kunt toevoegen (tapijt op tapijt werkt nou eenmaal niet). Als je liever niet investeert in dure hardhouten vloeren zijn er diverse goedkope alternatief beschikbaar in klik laminaat, let hierbij wel op de slijtvastheid. Warme tinten van vloeren of witte vinylvloeren werken het best voor een witter, luchtiger uiterlijk. Neutrale tinten zoals lichtgekleurd hout of beuken passen bij de traditionele inrichting, terwijl donkere tinten zoals gebeitste walnoot een chique achtergrond geven.

Schilder de muren

Voeg een accentmuur toe met een gewaagde kleurkeuze of behangpatroon om je woonkamer op te vrolijken. Dit is een eenvoudige manier om iets te maken wat vaak lijkt op een drastische verandering.

Verfkleurentrends omvatten moderne neutrale kleuren met hints van elektrisch blauw en violet, evenals gedempt roze, taupe en zachte grijzen. Probeer een onverwachte ruimte te schilderen, zoals een gang die leidt naar je woonkamer, het plafond of zelfs achter een lage boekenkast.

Behalve met behangen en schilderen kun je ook werken met spiegels, een spiegel zorgt ervoor dat je kamer vele malen groter lijkt dan hij daadwerkelijk is.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php