Badkamer Tapijttegels

Tapijt tegels in de badkamer is geen nieuwtje meer in de vloerenwereld. In de tachtig en negentige jaren was dit erg in de mode voor het interieur van de badkamer. Ook nu zien we deze trend terugkeren, daarom leggen we in dit artikel precies uit wat je moet weten om ook tapijttegels aan te leggen!

 

Ten eerste is de badkamer natuurlijk een plek voor ontspanning en genot, daarom zijn tapijttegels in de badkamer vaak een must, hierdoor kunnen je voeten namelijk ook genieten van een heerlijke zachte textuur. 

Meeste mensen denken niet aan het leggen van tapijttegels in de badkamer, omdat veel mensen denken dat dit veel onderhoud vergt en goed kan gaan schimmelen door alle vocht. Het tegendeel is echter waar. 

Tapijttegels zijn namelijk bijna hetzelfde als vloertegels, ze hebben dezelfde eigenschappen. Producenten van badkamer tapijttegels verzekeren hierdoor dat de tegels praktische eigenschappen hebben voor de basisfuncties van de badkamer. Vocht en water zijn dus geen probleem voor tapijttegels in de badkamer!

Het onderhouden van Tapijttegels in de badkamer:

  • Een handige tip is om een goede kleur te kiezen, wanneer u denkt voor tapijttegels te gaan. Dit is namelijk om slijtage tegen te gaan. Er wordt vaak gelopen in de badkamer, dus dit is wel een degelijk punt om aan te denken tijdens de aanschaf. Een goede kleur zorgt ervoor dat slijtage zo min mogelijk te zien is.
  • Om extra vuil tegen te gaan bij tapijttegels wordt er altijd aangeraden om een inloopmat te nemen.
  • Een tapijt moet vaak stofgezogen worden, het advies is zo een twee keer per week. Dit voorkomt overtollig stof en vuil in de tapijttegel en zorgt ervoor dat ze langdurig meegaan.
  • Een vlek in het tapijt is makkelijk te verwijderen door met schoon water de vlek als het ware in een ander stuk textiel op te nemen. Bij de aankoop van tapijttegels vindt u een vlekkentabel die u kunt raadplegen.
  • Een droog poeder wordt ook aangeraden voor het verwijderen van getufte of gewezen plekken in kortpolig tapijt. (Dit is echter een uitzondering voor een katoen tapijt, die weer een ander aanpak heeft).
  • Het allerbelangrijkste, mocht uw tapijttegel toch vochtig worden is dat u het nooit moet drogen met een radiator, ventilator of föhn.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php