Bereikbaar op vakantie/in het buitenland

Eindelijk, je gaat er even een weekje tussenuit. Tijd om de zon op te zoeken, te genieten van het niks doen en even opladen na de drukte van afgelopen tijd! Maar kun je wel echt genieten van een vrije week? Tegenwoordig is het lastig om echt even je rust te pakken. Zeker wanneer je tijdens je vakantie regelmatig wordt lastiggevallen met mails of telefoontjes van je werk. Of wanneer vrienden of familie voortdurend contact met je zoeken. Wanneer maak je nou de keuze tussen tijd voor jezelf nemen en bereikbaar zijn?

Bereikbaar zijn voor je werk

Een vakantie is bedoeld om even helemaal niks te moeten. Op deze manier kun je even helemaal opladen. Maar ziet jouw baas dat ook zo? Tegenwoordig gaan veel bazen er vanuit dat je ook tijdens je vakantie bereikbaar bent. Maar hoe realistisch is dit? Officieel heb je jaarlijks recht op een aantal vrije dagen. Tijdens deze vrij dagen kun je herstellen van de afgelopen periode. Het regelmatig opnemen van vrije dagen voorkomt langdurige afwezigheid door ziekte.  Het bereikbaar zijn tijdens deze vrije dagen is per bedrijf verschillend. In de meeste gevallen wordt de bereikbaarheid opgenomen in je contract als dit anders is dan normaal.

Bereikbaar zijn voor vrienden en familie

Bereikbaar zijn voor vrienden van familie is natuurlijk heel anders dan bereikbaar zijn voor je werk. Thuis wil men graag weten hoe het weer is, hoe de omgeving is en of je nog leuke plannen hebt. In dit geval ben je iedere dag wel even in de gelegenheid om je vrienden en familie op de hoogte te brengen. Hier heb je verschillende mogelijkheden voor. Natuurlijk is het leuk om telefonisch contact te hebben, zodat je even elkaars stem kunt horen. Toch is hier niet altijd tijd voor of is het bereik niet goed. Dan is het sturen van een appje natuurlijk ideaal. Met WhatsApp kun je reageren wanneer het jou uitkomt. Daarnaast heb je overal ter wereld verschillende mogelijkheden als het gaat om internetverbindingen. Daarom ben je met WhatsApp altijd wel bereikbaar.

Bereikbaar zijn in spoedgevallen

Natuurlijk kan het ook voorkomen dat er een spoedgeval plaatsvindt. Dit kan zowel in Nederland gebeuren bij vrienden en familie, maar ook jijzelf kunt te maken krijgen met een spoedgeval. In dit geval wil je wel bereikbaar zijn. Je wilt bij ziekte of een ongeluk contact opnemen met je eigen huisarts, het ziekenhuis ter plaatse of je naasten.

Tips

Wil je echt even bijkomen tijdens je vrije dagen? Dan hebben wij een aantal handige tips die je kunt gebruiken. Met deze tips ben je wel bereikbaar, maar kun je tegelijkertijd ontspannen:

 

  • Stel op de mail een automatisch antwoord in. Vermeld hierin dat je op vakantie bent en dat je na je vakantie alle mails zult beantwoorden.
  • Neem je telefoon niet mee tijdens dagjes weg. Zo kun je echt genieten van de dingen die je gaat doen. Zodra je weer thuis bent of terug in je hotel, kun je je telefoon checken. Stel dagelijks rond dezelfde tijd een moment in om je telefoon te checken op gemiste berichten zodat je hier niet de gehele dag mee bezig bent.
  • Kun je echt niet zonder je telefoon omdat je in noodgevallen bereikbaar wilt zijn? Zet dan je telefoon op stil en je social media apps uit. Op deze manier komen er geen meldingen binnen.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php