Beton storten: zelf doen of laten doen?

Beton is de laatste jaren steeds populairder geworden. Steeds meer mensen hebben een betonnen vloer, of een keuken met een betonlook. Wanneer je een betonnen vloer wilt, kun je deze laten aanleggen, maar dit kun je ook zelf doen. In dit artikel leggen we je kort uit hoe je zelf beton kunt storten en we bespreken de voor- en nadelen van beton laten storten en zelf beton storten. Zo kun jij bepalen wat voor jou de beste keuze is.

Beton laten storten

Wanneer je geen idee hebt hoe je een betonnen vloer zou moeten storten is het verstandig om dit te laten doen door een professional. Hierdoor weet je zeker dat het in een keer goed gaat en je hoeft zelf geen materialen aan te schaffen. Beton laten storten is uiteraard wel duurder dan wanneer je het zelf doet. Zelf beton storten vereist echter wel een tijdsinvestering en wanneer het mislukt, kunnen de kosten alsnog hoog oplopen. Wanneer je geen ervaring hebt is het dus verstandiger om een professional in te schakelen.

Zelf beton storten

Als je graag in de kosten wilt besparen en je hebt verstand van het storten van een vloer, kun je er voor kiezen om zelf de vloer te storten. Hou er echter wel rekening mee, dat dit meer werk is dan het in eerste instantie lijkt. Je moet eerst goed uitzoeken hoe je precies een betonnen vloer stort en je moet de juiste materialen aanschaffen of huren. Daarnaast is het niet iets wat je makkelijk alleen kan doen. Vraag daarom anderen of ze willen helpen.

Hoe stort je beton?

Als je ervoor hebt gekozen om zelf beton te storten, is het belangrijk dat je goed weet hoe je dit moet doen. Zoek dit van tevoren dus goed uit. Wanneer je beton gaat storten, moet je eerst bepalen hoeveel beton je nodig hebt. Zodra je weet hoeveel je nodig hebt kun je het beton kopen, dit kan online of bij een bouwmarkt. Vervolgens maak je ondergrond klaar voor het storten, zorg ervoor dat deze vlak is voor je begint. Daarna kun je het beton mengen en de vloer storten. Na een of twee dagen wachten is het beton droog genoeg om er overheen te lopen.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php