Betonvloer aanschaffen? Hier alle voor- en nadelen!

Vloeren zijn er in veel verschillende soorten. Elke soort vloer heeft zijn eigen voordelen en nadelen, maar welke vloer past bij jou? In dit artikel zal ik de belangrijkste voor- en nadelen van de betonvloer op een rijtje zetten zodat jij weet wat je van deze vloer kan verwachten!

Voordelen

De betonvloer kent veel voordelen. Het belangrijkste voordeel voor de meeste mensen is de kostprijs van beton. Het is vergeleken met andere soorten vloeren een redelijk goedkope soort vloer. De prijs is echter afhankelijk van de dikte, kleur en plaatsing.

Naast de kostprijs is een ander belangrijk punt dat de betonvloer makkelijk te onderhouden is. Er zijn weinig plekken waar vuil zich kan verstoppen en het wordt gezien als een hele hygiënische vloer.

Betonvloeren zijn ook goed te combineren met vloerisolatie en vloerverwarming. De vloer is zo gemaakt dat het relatief fris aanvoelt in de zomer en warm in de winter.

Nadelen

Naast de fantastische voordelen van de betonvloer heeft het ook een paar kleine nadelen. Om te beginnen is er eigenlijk niet te garanderen dat er geen kleine scheurtjes of barstjes kunnen komen in de vloer. Dit komt door de vocht en temperatuurveranderingen die dit kunnen veroorzaken. Het is iets wat kan komen en waar weinig aan te doen is.

In de keuken, waar regelmatig zuren of vetten op de grond kunnen vallen, moet ook worden opgepast. De vloer is erg gevoelig voor dit en zal extra coating nodig hebben ter bescherming.

De aanleg van de vloeren moet heel precies verlopen. Het moet onder ideale omstandigheden verlopen om de kans op barsten en scheuren te verminderen.

Als alles goed verloopt kan je dus enorm genieten van de voordelen van de betonvloer. Heb je geen angst voor kleine scheurtjes of barstjes, wil je niet de hoofdprijs betalen, maar wel een moderne mooie vloer in huis leggen? Dan is een betonvloer dus echt wat voor jou!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php