De beste kamerplanten voor je botanische huis

De grootste woontrend van 2018 is de botanische stijl. Bij deze stijl draait het allemaal om planten. Overal planten. Ook zie je veel natuurlijke tinten, zoals groen, aan de muur. Planten in huis zorgen niet alleen voor een speelse look, maar geven je huis ook extra zuurstof. Ook zijn er planten die kunnen helpen bij de regulatie van luchtvochtigheid in huis. Kamerplanten zien er dus niet alleen leuk uit, maar hebben ook een positieve werking voor je gezondheid. Maar welke planten kun je nou het beste aanschaffen?

Succulent is de trend

Succulent, ook wel vetplantjes, zijn planten die vocht goed kunnen opslaan in hun bladeren. Dat zorgt er ook voor dat ze heel makkelijk zijn in het onderhoud, je hoeft ze immers bijna geen water te geven. Dit maakt de plant perfect voor mensen die absoluut geen groene vingers hebben of veel van huis zijn, maar wel willen genieten van leuke plantjes in huis. Cactussen vallen ook onder deze categorie. Cactussen in huis zijn heel erg trendy en leuk, maar let wel op met kleine kinderen en huisdieren.

 

Bijzondere bladeren

Moeder Natuur heeft ons spectaculaire planten gegeven. Je kunt online allerlei kamerplanten bestellen met de meest bijzondere bladeren. Zo is er de Dieffenbachia. Deze plant heeft de prachtigste bladtekeningen, in allerlei verschillende motiefjes. Ook de Philodendron Monstera blijft mateloos populair. Deze plant, ook wel gatenplant genoemd, hebben grote bladeren met een iconische vorm. Deze planten mogen daarom zeker niet ontbreken in je botanische huis!

 

Oogst van je kamerplant

Er zijn ook een hele hoop kamerplanten die er niet alleen leuk uitzien, maar die ook vruchten produceren. Zo kunnen citrusbomen ook in huis limoenen en citroenen produceren, mits ze zelfbestuivend zijn. Je kunt het beste een al wat oudere boom kopen, dan hoef je niet zo lang te wachten tot je je eigen vruchten kunt gaan oogsten. Er zijn ook andere fruitbomen die het prima in huis doen. Vraag in je tuincentrum eens om advies over de meest geschikte bomen.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php