De verschillende soorten alarmknoppen voor uw dierbaren

Als het op veiligheid aankomt, is niets belangrijker dan ervoor te zorgen dat onze dierbaren goed verzorgd zijn. Voor ouderen betekent dit vaak het installeren van een alarmknop in geval van nood. In deze blogpost bespreken we de verschillende soorten alarmknoppen die er zijn en hoe u de juiste kunt kiezen.

De verschillende soorten alarmknoppen voor ouderen

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten alarmknoppen voor ouderen op de markt. Het meest gebruikelijke type is het persoonlijke alarmsysteem, of PERS. Deze systemen omvatten meestal een basisstation dat bij het bed van de betrokkene of op een andere geschikte plaats wordt geplaatst. Het basisstation is verbonden met een telefoonlijn en heeft een knop die kan worden.

Wat te doen in geval van nood?

in geval van nood. Het basisstation stuurt dan een signaal naar de meldkamer, die hulp stuurt naar de locatie van de persoon. PERS-systemen zijn een geweldige optie voor ouderen die alleen wonen of die medische aandoeningen hebben waardoor het moeilijk voor hen kan zijn om op te staan en rond te lopen. Een ander type alarmknop is het mobiele alarmsysteem. Deze systemen zijn vergelijkbaar met PERS-systemen, maar ze maken gebruik van een cellulaire verbinding in plaats van een telefoonlijn. Dit betekent dat het systeem overal kan worden gebruikt waar een mobiele telefoon dekking heeft.

Waarom zijn draagbare alarmsystemen een goede optie voor actieve ouderen?

Mobiele alarmsystemen zijn een goede optie voor ouderen die in landelijke gebieden wonen of die vaak reizen. Het laatste type alarmknop dat we zullen bespreken is het draagbare alarmsysteem. Deze systemen worden op het lichaam gedragen, meestal als een hanger of armband. Het voordeel van deze systemen is dat ze overal kunnen worden gebruikt, zelfs als de persoon valt en niet bij een telefoon kan. Draagbare alarmsystemen zijn een goede optie voor ouderen die actief zijn.

Er zijn dus tegenwoordig veel verschillende soorten alarmknoppen op de markt. Het meest gebruikelijke type is het persoonlijk alarmsysteem, of PERS. Deze systemen omvatten gewoonlijk een basisstation dat bij het bed van de persoon of op een andere geschikte plaats wordt geplaatst. Wij raden Beveiligd Nederland aan, hier valt nog veel meer informatie te verkrijgen. Je neemt niet zomaar een alarmsysteem. Doe dus goed onderzoek en maak uiteindelijk een weloverwogen keuze.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php