De voordelen van een gietvloer

Je ziet bijna in ieder huishouden laminaat liggen, maar heb je wel eens gedacht aan een gietvloer?

De inrichting van je huis is vaak afhankelijk van de vloer. Naast de verschillende mogelijkheden zoals vloerbedekking en tegels is een gietvloer een goede optie. Dit is een vloer met een strak en modern uiterlijk die gebruikt kan worden in verschillende ruimtes. Denk aan de woonkamer, slaapkamer en badkamer, maar ook in de garage.

Plaatsing van de gietvloer

Zit je eraan te denken om een gietvloer te plaatsen? Dan kun je de vloerafwerking gewoon over de bestaande vloer gieten. Gietvloeren zijn vaak slecht enkele millimeters dik, dus je zult het verschil in hoogte niet merken. De vloeren zijn precies aan de maat van de ruimte aan te passen en kunnen in diverse kleuren gemaakt worden. Ook kan de gietvloer gecombineerd worden met vloerverwarming. Door de dunne vloer wordt de oppervlakte erg snel verwarmd en kun je snel genieten van een warme kamer.

Onderhoud en hygiëne

Gietvloeren zijn erg makkelijk in onderhoud. Deze vloer wordt namelijk gegoten en hierdoor zitten er geen naden in de vloer. Dit maakt het erg makkelijk om vuil en stof te verwijderen. Bij andere vloeren, zoals tegelvloeren, hoopt het vuil zich op in de voegen. Hier heb je geen last van als je een gietvloer in huis hebt liggen.De vloer is hierdoor ook erg hygiënisch. Dit maakt de vloer uitermate geschikt voor mensen met een allergie en voor ruimtes die goed schoon gehouden moeten worden. Als je iets laat vallen, zal dit de vloer niet beschadigen. Gietvloeren zijn namelijk erg hoog belastbaar en slijtvast.

Duurzaamheid

Een van de belangrijkste voordelen van een gietvloer is de lange levensduur. Een normale vloer gaat ongeveer 20 jaar lang mee, maar een gietvloer gaat wel 30 jaar mee. De uiteindelijke levensduur wordt bepaald door het aantal lagen dat wordt geplaatst.  Als je de gietvloer goed onderhoudt, gaat deze simpelweg langer mee. Stofzuig met een zachte borstel en reinig de vloer één keer per week met een geschikt reinigingsmiddel. Let er wel op dat je elke tien jaar de toplaag van de vloer laat vernieuwen. Wij raden aan om dit door een professioneel bedrijf uit te laten voeren.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php