Deze verbouwingen leveren het meeste op!

Deze verbouwingen leveren het meeste op!

Woonruimte is schaars. Dat is het nu, maar is het eigenlijk altijd al geweest. Het vinden van je droomhuis kan daarom ook een flinke uitdaging zijn. Om je woonwensen toch te kunnen realiseren kun je ervoor kiezen je huidige woning om te toveren tot een paleisje door te kiezen voor een verbouwing. Het voordeel hiervan is dat jij straks woont in een huis die helemaal aansluit op je wensen. Daarnaast is een ander voordeel dat verbouwen ook bijdraagt aan waarde verhoging van je huidige woning. Mocht je er toch voor kiezen om te verhuizen dan is je huis meer waard. Echter moet je er wel rekening mee houden dat niet alle verbouwingen voor waarde verhoging zorgen. Om je op weg te helpen hebben we daarom de verbouwingen die het meeste opleveren voor je op een rijtje gezet!

 

 

Woonoppervlakte uitbreiden

Met het zicht op de huidige woningmarkt is bijna niets zo kostbaar als woonoppervlakte. Dit geldt vooral voor steden in de randstad. Een verbouwing die dan ook aanzienlijk bijdraagt aan waarde verhoging is het vergroten van het woonoppervlak. Ruimte creëer je al door het plaatsen van bijvoorbeeld een serre of een uitbouw. Ook een dakkapel zorgt voor een ruimere indruk en maakt ruimtes een stuk bruikbaarder. Daarnaast is het ook aan te raden om een niet bewoonbare zolder om te bouwen tot extra kamer of opbergruimte. Dit biedt al snel een paar extra vierkante meters die je makkelijk als extra kamer kunt labelen.

 

Duurzaam maken

Investeren in een duurzaam huis levert zowel op de korte als lange termijn geld op. Een energiezuinig huis bespaart je nu geld en levert bij een toekomstige verkoop extra op. Vooral investeringen voor een beter energielabel dragen veel bij aan een hogere verkoopprijs. Een voorbeeld van een verbouwing die bijdraagt aan een energiezuiniger huis is het verbeteren van de isolatie. Laat bijvoorbeeld al het enkelglas vervangen voor dubbelglas. Dubbelglas is een glassoort die bestaat uit twee glasplaten dat is gevuld met een speciaal isolatiemateriaal. Naast dubbelglas is het ook verstandig om enkel gebruik te maken van inbouwapparatuur met het A-label en hernieuwbare energiebronnen te integreren door bijvoorbeeld zonnepanelen te plaatsen.

 

Update je badkamer en keuken alleen voor jezelf

Het verbouwen van de keuken en badkamer zorgt ervoor dat deze beter aansluiten op jouw persoonlijke wensen. Dit is dan ook de reden dat je de badkamer en keuken niet moet verbouwen om je huis meer waard te laten worden. Het uiterlijk van bijvoorbeeld de badkamer is erg smaakgevoelig. Dat jij een badkamer mooi vindt betekent niet dat een ander dat ook vindt.

 

Mede mogelijk gemaakt door glaszetter Utrecht.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php