Diamond painting

Diamond painting, ook wel eens gekscherend borduren met steentjes genoemd, lijkt een blijvertje te worden. Nog steeds namelijk groeit het aantal mensen dat deze hobby uitoefent. Het maakt niet uit hoe oud of jong je bent, diamond painting kan door iedereen uitgeoefend worden. De hobby brengt gezinnen dichter bij elkaar omdat je dit samen aan de grote keukentafel kunt doen en bovendien levert diamond painting telkens weer verrassend mooie kunstwerken op.

Steentjes. Canvas en een pincet
Zeker om de hectiek van alledag van je af te schudden is diamond painting een geweldige hobby. Het geeft rust als je met pincet en kleine, kristallen steentjes aan de slag gaat. Je krijgt een pakket thuis met daarin gekleurde steentjes en een pincet en uiteraard een canvas met patroon dat duidelijk aangeeft waar de gekleurde steentjes geplaatst moeten worden. Voor je begint is het handig de steentjes op kleur te leggen zoals het ook beter is om de steentjes per kleur op het canvas te leggen en ze gedurende het maken van je kunstwerk regelmatig aan te drukken. Zo komen de steentjes strak en stevig tegen elkaar aan te liggen. Wil je overzichtelijk kunnen werken, koop dan zelf een opbergdoosje met vakjes waarin je de steentjes op kleur kunt bewaren.

Maak de folie los en sla het om
Je bepaalt zelf waar je begint en op die plek haal je de beschermende folie los en sla je die om. Vervolgens leg je daar je eerste steentjes. Zorg wel dat je op een vlakke ondergrond werkt om de beste resultaten te halen. Je kunt kiezen voor ontelbaar veel patronen in onder meer de categorieën mens, natuur, cartoon, feest, boerderij en artiesten, terwijl er rond de feestdagen vaak ook speciale patronen uitkomen. Daarnaast kun je kiezen voor een eigen foto of neem je een blanco canvas die je geheel naar eigen creatief inzicht met steentjes invult. Ondertussen zie je in menig slaap- en woonkamer de resultaten van diamond painting. Sterker nog; zeker de slaapkamers van kinderen hangen tegenwoordig vol met de kunstwerkjes.

Stoom afblazen met diamond painting
Na een drukke werkdag blaas je door diamond painting echt even helemaal stoom af. Bovendien leg je het gemakkelijk even aan de kant en kun je behalve kunstwerken voor aan de muur ook een sleutelhanger maken of een uniek telefoonhoesje met de steentjes maken. Ook het aantal gadgets groeit, zoals er ook sieraden en tassen met diamond painting worden gemaakt. De toepassingsmogelijkheden zijn dus legio en groeien bovendien nog steeds, net dus als het aantal mensen dat ook besluit voor deze creatieve hobby te kiezen. Samen met het gezin kunstwerken maken, wat is er eigenlijk mooier? Gewoon aan de keukentafel en met steentjes, een canvas en een pincet. Soms kan geluk in heel kleine dingen zitten en diamond painting heeft al heel vele gezinnen weer dichter naar elkaar toe doen groeien. Wellicht is dit behalve de kunstwerken die het oplevert ook voor jou reden om vandaag nog aan de slag te gaan. Je zult er beslist geen spijt van krijgen.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php