Dit zijn de tuintrends van 2018

Kan jouw tuin wel een opknapbeurt gebruiken? Met behulp van de tuintrends van 2018 wordt dit een succes. Het kan lastig zijn om een tuin opnieuw in te richten en te bepalen wat de tuin mist. Kies een trend uit die je aanspreekt, wat vind je mooi en wat past er bij de rest van je woning? Op basis van de trend ga je aan de slag. Welke tuintrends zijn er precies in 2018?

 

Urban Jungle

De Urban Jungle was in 2017 al aanwezig, deze trend wordt doorgezet en er mag nog een tandje bij worden gezet. Kies voor veel groen, weelderige planten in verschillende vormen en grote bladeren. Combineer de planten met strakke, minimalistische tuinmeubels. Probeer hier zeker wat hout aan toe te voegen, hierdoor oogt het nog meer als een jungle in eigen tuin!

 

De kooktuin

Voor de buitenchefs onder ons is dit een droomtuin. Een culinair plekje in de achtertuin. Hierbij hoort niet alleen een waanzinnige buitenkeuken, een grote eettafel en mooie tuinstoelen, het idee is dat je zoveel mogelijk voedsel uit eigen tuin kunt halen! Een moestuin, fruitbomen en groenteplantjes. Kweek je eigen groente en fruit en zorg dat ook de kruiden niet ontbreken. Met een kippenhok heb je zelfs nog je eigen biologische eieren op voorraad. Nodig vrienden en familie uit voor een gezellig diner in de buitenlucht!

 

Kies ruwe materialen

De industriƫle look is al een tijdje terug in zowel huis- en tuin, maar het mag allemaal nog iets rauwer. Ga voor authentiek, alle materialen mogen eruitzien alsof ze rechtstreeks uit de wildernis zijn geplukt. Geen opgeschuurde schuttingen, geen bijgeknipte planten, alles groeit zoals het hoort en je maakt alleen gebruik van ruwe materialen. Bij de keuze voor tuinmeubelen kan dit lastig zijn. Kies in ieder geval voor handgemaakte meubelstukken, maak ze desnoods zelf. Ook zo ga je back to basic!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php