Een nieuw bed: waar let je op?

Gemiddeld slaapt een mens ongeveer een derde van zijn leven. Een goed bed is daarom van onschatbare waarde. Denk alleen al aan een comfortabele slaaphouding, wat goed is voor rug en nek en bijdraagt aan een betere nachtrust, waardoor we beter kunnen functioneren. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij de aankoop van een nieuwe bed? In dit artikel lees je daar meer over.

Afmetingen van je bed

De eerste keuze die je maakt is de afmeting van je bed. Hierin kun je grofweg drie categorieën maken. Ga je voor een eenpersoonsbed, een tweepersoonsbed of ga je voor de tussenmaat, de zogenaamde twijfelaar? Dat hangt natuurlijk samen met factoren als het aantal personen dat in het bed slaapt en de beschikbare ruimte. Twijfelaars zijn vaak 120 centimeter breed en zijn een ideale uitkomst voor mensen die (vaak) alleen slapen, maar wel wat ruimte in de slaapkamer hebben. De beste lengte voor je bed is bij minder mensen bekend. Hiervoor wordt vaak geadviseerd om 20 centimeter bij je eigen lichaamslengte op te tellen.

Matrassen en bedbodems

Nadat je de afmeting van je bed hebt geselecteerd is het tijd om te kijken naar het type matras en bedbodem. Deze twee factoren hebben een enorm aandeel in het ligcomfort van je bed. De bedbodems bepalen de stevigheid van de ondersteuning aan je matras. Wanneer we kijken matrassen valt direct op hoe gigantisch het aanbod is. Wat de ideale matras is hangt van veel verschillende factoren af. Naast persoonlijke voorkeur voor harde of zachte matrassen, speelt ook je lichaamsgewicht en slaaphouding mee. Bij veel beddenspecialisten kun je matrassen uitproberen om te kijken hoe comfortabel ze liggen. Deze stap is erg belangrijk en het is ten zeerste aan te raden hier ruim te tijd voor te nemen. Een goed bed zorgt voor een betere nachtrust, wat een positief effect heeft op je gezondheid en je functioneren.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php