Een trap renoveren, hoe gaat dat in zijn werk?

Alles in en om je huis slijt na verloop van tijd. Om de zoveel tijd moet je dus het één en ander renoveren – zoals toevoegingen van nieuwe woonkamerinspiraties – om je woning leefbaar en netjes te houden. Maar behalve de muren een likje verf geven en de vloer zo nu en dan eens in de was zetten, zijn er natuurlijk nog veel meer zaken die je kunt verrichten om het huis een betere uitstraling te geven. Neem bijvoorbeeld de trap. Een oude versleten trap renoveren maakt een wereld van verschil. Maar hoe gaat traprenovatie eigenlijk in zijn werk? In dit artikel leggen we je het uit.

De oude trap

Allereerst moet natuurlijk de oude trap klaar gemaakt worden voor de renovatie. Dit kan door te bekijken of de basis van de trap nog stevig genoeg is. Zitten er geen rotte plekken in het hout? Zijn er geen gaten in de treden gevallen? Indien dit het geval is zullen deze uiteraard opgevuld moeten worden. Wanneer dit gedaan is kan men verder met het daadwerkelijke renoveren van de trap en kun je de volgende stap zetten in het verbeteren van je woninginrichting.

 

Renoveren

Wanneer de basis van de trap weer hersteld is kunnen de daadwerkelijke renovatiewerkzaamheden gaan beginnen. Dit omvat in veel gevallen het schuren en het opnieuw verven van de trap. Op deze manier krijgt de trap zijn juiste uitstraling terug en kan er verder gewerkt worden. Beide opties zijn namelijk behoorlijk aan slijtage onderhevig. Om de trap ook echt goed te kunnen beschermen tegen slijtage dient er nog een laatste stap doorlopen te worden.

 

Een langdurige oplossing.

Om te voorkomen dat de trap binnen korte tijd opnieuw slijt en je weer van voor af aan kunt beginnen, zijn er een aantal langdurige traprenovatie manieren ontwikkeld. Voorbeelden hiervan zijn de HAFA-trappen, woodstair of multi-stair. Bij deze manieren wordt de trap namelijk respectievelijk bekleedt met laminaat, massief hout, of met een houten toplaag.

Op deze wijze wordt de levensduur aanzienlijk verlengd en krijgt je trap een nog mooiere uitstraling. Wel raden we je aan om in het geval van traprenovatie een professional in te huren. Zelf klussen geeft namelijk vaak een minder resultaat terwijl een vakman snel en grondig de renovatie voor zijn rekening kan nemen. Zo ben je altijd verzekerd van het beste resultaat.

 

Benieuwd naar hoe traprenovatie in zijn werk gaat? Op internet zijn er verschillende filmpjes te vinden waarin meerdere renovatietechnieken worden uitgelegd.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php