Een warm welkom met een mooie voortuin

Wanneer mensen bij je thuis komen wil je hen graag een warm welkom geven. Je zorgt dat alles netjes is opgeruimd en je biedt je bezoek een kopje koffie of thee aan. Je bezoek ziet echter niet de binnenkant van je huis als eerste, voor zij binnenkomen lopen zij door de voortuin. En ook zelf zul je er geregeld doorheen lopen. Het is daarom wel zo leuk als je voortuin er mooi uitziet. We hebben drie tips voor je op een rij gezet om je voortuin op te vrolijken.

Bloemen en planten in vrolijke kleuren

Je kunt je voortuin een stuk opvrolijken door er mooie bloemen en planten in te zetten. Zet bijvoorbeeld klaprozen neer, of plant een paar zonnebloemen. Wil je ook in de winter graag mooie kleuren in de tuin? Plant dan een paar viooltjes of een peperboompje. Een herfstaster ziet er ook erg mooi uit in de tuin, deze plant kan tegen de felle zon, maar ook in de schaduw bloeit hij erg mooi. Zo zijn er nog veel meer mooie bloemen en planten die jouw tuin zullen opvrolijken.

 

Een mooie voordeur

Niet alleen de tuin zelf, maar ook de voorkant van je huis maakt een groot onderdeel uit van de uitstraling van je voortuin. Zorg er daarom voor dat ook deze er netjes uitziet. Verf je voordeur in een mooie kleur of kies ervoor om een nieuwe deur te kopen voor een compleet andere uitstraling. Ook kun je een mooie luifel kopen. Dit geeft een luxe uitstraling aan je huis en je bezoek of de postbode kan droog voor de deur wachten wanneer het regent.

 

Onderhoud is belangrijk

Wanneer je je best hebt gedaan om een mooie voortuin te creëren, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Het is zonde als alle planten en bloemen doodgaan of als er overal onkruid tussendoor groeit. Houd dit daarom goed bij! Geef de planten genoeg water, haal het onkruid tussen de tegels weg en snoei de planten op tijd zodat ze er volgend jaar ook weer mooi bij staan. Zo blijft de tuin mooi en door steeds een beetje te doen, heb je niet in een keer heel veel werk.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php