Ervaringen kamer verhuren

Dit is een gastblog door Mark van Diepen een student Media Informatie en Communicatie uit Amsterdam. 

Ik weet het nog zo goed, ik ging in Amsterdam wonen! Ja Amsterdam was voor mij toen nog echt de grote stad. Ik ben geboren en opgegroeid in Vinkeveen. Niet heel ver van Amsterdam, maar zo voelde het toen ik ging studeren wel. De eerste weken als student waren fantastisch, afgezien van het reizen natuurlijk. Ik was helemaal niet van plan snel op kamers te gaan wonen in Amsterdam, ik had immers mijn hele leven opgebouwd in Vinkeveen. Toch op een gegeven moment was ik er klaar mee, ik wilde niet meer reizen en terug naar mijn ouders.

Een kamer zoeken

Een kamer zoeken in Amsterdam hoeft niet lastig te zijn, mits je de goede connecties hebt natuurlijk. Gelukkig had ik die! Een vriend van mij had nog een hele mooie kamer over in het centrum van onze prachtige hoofdstad. Dit pandje, of zeg maar grachtenpand is gekocht door zijn rijke vader. Fijn voor hem en fijn voor hem. Halverwege het eerste jaar van mijn studie was ik dus al woonachtig in een mooi grachtenpand aan de Herengracht.

Stage lopen

Vervolgens ging ik stage lopen, waardoor ik een stuk minder vaak thuis was. Het ging lekker op mijn stage. Zo lekker zelfs dat ik werd gevraagd voor een baan in het buitenland. Ik heb heel lang getwijfeld of ik dit wel moet doen, maar ik heb het toch gedaan. Dit betekende wel dat ik mijn kamer moest verhuren in Amsterdam. Kamer verhuur in Amsterdam hoeft gelukkig niet zo moeilijk te zijn dus ik organiseerde een hospiteer avond.

Kamer verhuren

Dit bleek echter de grootste verschrikking van mijn leven. Al die mensen die langskwamen hadden maar een doel voor ogen en dat was aardig door mij en mijn huisgenoot gevonden worden. Ook al was de kamer maar voor een half jaar, mensen stonden in de rij om binnen te komen. Deze mensen doen alles om een kamer in het centrum van Amsterdam te huren. Daarom besloot ik mijn kamer te verhuren via Rooming. Een hele prettige ervaring, zij hebben mijn kamer verhuurd aan een betrouwbare huurder.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php