Ga jij verhuizen?

De huizenmarkt staat op zijn kop, het kan maanden duren voor jij je nieuwe stulpje hebt gevonden of hebt weten te bemachtigen. Maar als het dan wel lukt kan het zijn dat je er ineens de maand er op al in mag, dan moet je ineens in actie schieten en hals over kop alles regelen. Hierbij een artikel met alle tips om te voorkomen dat je wat over het hoofd ziet (bron: engie.nl).

Maak een tijdslijn

Zet even alles op een rijtje voor jezelf, wanneer kan je in je nieuwe woning en wanneer kan je je huidige woning opzeggen? Ga dit eerst na, dan kan je gaan uitschetsen voor jezelf wanneer de verhuis moet gebeuren. Kijk naar je werkschema en kies een weekend waarin jij maar wellicht je vrienden of familie je zouden kunnen helpen. Een tip: kijk in je contract of je een vrije dag voor verhuizing kan krijgen, sommigen werkgevers doen dit voor speciale gelegenheden zoals ook een bruiloft.

Hoe ga je verhuizen?

Je kan dit zelf doen met behulp van vrienden en familie en de stier zelf bij de horens vatten maar je kan ook de keuze maken om het te laten doen door een verhuisbedrijf. Dit kan je een hoop tijd en rugpijn besparen! Als je bang bent dat het te duur is kijk dan vooral even naar student verhuis bedrijven, dit zijn goedkopere krachten- dit gaat wel gepaard met minder ervaring. Maak deze keuze vooral op basis van welke spullen en de hoeveelheid die overgedragen moeten worden, en maak een inschatting of jij dit zelf (met vrienden en familie) kan doen doormiddel van een busje huren of niet.

Wat moet ik regelen?

Er zijn een aantal dingen die bij een verhuizing komen kijken, die niet te maken hebben met het echte overbrengen van spullen die snel geregeld moeten worden. Denk aan het doorgeven van een adreswijziging bij de gemeente! Doe dit tijdig en doe het voor de zekerheid ook nog apart bij de bank en andere belangrijke instanties, zo voorkom je dat belangrijke post verloren gaat of in de handen van een vreemde komt. Ga je van de stad naar een dorp verhuizen? Bekijk alvast de afvalregeling, die is anders in een dorp dan de stad- die hebben namelijk meerdere bakken voor sortering zoals GFT en plastic. Misschien nog wel een van de belangrijkste zaken, is een energiecontract afsluiten, dit is meestal niet inbegrepen en is voor je eigen rekening namelijk.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php