Glasbewassing: handige tips en tricks!

Ramen wassen is een vak op zich. In praktijk blijkt het lastig om ramen mooi schoon te krijgen en dat zonder strepen. Van spons tot tandpasta. In dit artikel geven we tips hoe je jouw ramen het beste kunt wassen zonder strepen. Wist je bijvoorbeeld dat je vogelpoep het beste kunt verwijderen met tandpasta? Of dat een halve ui ook wonderen kan doen? Benieuwd wat we nog meer in petto hebben? Lees dan snel verder en doe je voordeel met deze handige tips en tricks.

Basistips

Heb je altijd bij je ouders gewoond en maak je voor het eerst je ramen schoon, dan is het volgende belangrijk: gebruik alleen een schone spons, kies voor een kwalitatieve trekker en zeem. Maak gebruik van warm water, anders is het lastig om het vuil eraf te krijgen. De strepen op de ramen ontstaan meestal wanneer je teveel schoonmaakmiddel gebruikt. Denk daarom twee keer na voordat je het schoonmaakmiddel in het water gooit. Een klein scheutje is dus voldoende. Voordat je begint met ramen wassen is het belangrijk dat je het ergste vuil verwijderd. Zoals bijvoorbeeld vogelpoep, tandpasta kan wonderen doen. De laatste basis tip: knijp de spons goed uit en was de ramen van onder naar boven. Zo voorkom je lekvlekken.  

De benodigdheden

Voor het beste resultaat heb je een aantal onderdelen nodig. Denk aan een goede trekker. Koop daarom geen trekker van een paar euro want daar ga je later spijt van krijgen. Besteed een aantal euro meer, dit ga je terug zien in het resultaat. Daarbij heb je een emmer van normale grootte nodig. Het is belangrijk dat je het water vervangt wanneer het smerig is geworden. Ook kan een stoomreiniger handig zijn. Tot slot heb je natuurlijk zeep nodig. Met een goed afwasmiddel kom je vaak al een heel eind. 

Een glazenwasser inhuren

Ben je niet helemaal zeker van jouw eigen schoonmaak capaciteiten of heb je simpelweg geen tijd, dan kun je een glazenwasser inhuren. Wie slim is kijkt mee hoe deze heren de schoonmaak aanpakken, leert ervan en doet het vervolgens zelf. Glazenwasser weten elk raam weer schoon te krijgen en passen handige tricks toe. Zeker voor een bedrijf met een groot bedrijfspand kan een glazenwasser handig zijn. Zij komen eens in de zoveel tijd langs, zodat jij er geen omkijken meer naar hebt. Dit bespaart je een hoop tijd en bovendien is het resultaat (vaak) ook een stuk beter!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php