Het ontwerpen van verschillende soorten tuinen

Tuinen zijn in allerlei varianten te vinden. Zo kun je ze onderverdelen in de mate waarin ze nodig kunnen zijn naar aankleding van de situatie die het betreft.

Bedrijfstuin

Een voorbeeld hiervan is de bedrijfstuin, welke populair is bij ondernemers die hun eigen kantoor hebben. Het is belangrijk dat zo’n tuin een representatieve uitstraling van de entree biedt en verder ook aan andere functies voldoet, zoals: genoeg parkeerplaatsen, een fietsenstalling, een entree met plantenbakken, zitplaatsen voor de medewerkers in de pauze, terrein afscheiding en een plaats om containers te kunnen laten staan. Door deze eigenschappen krijgt de bedrijfstuin een eigen identiteit en uitstraling en geeft hierbij een goede eerste indruk bij bezoekers.

Moderne tuin

Een ander voorbeeld is de moderne tuin. Kenmerken hiervan zijn een strakke en sobere vormgeving, waarbij de kleuren vaak grijstinten bevatten en de maten van de tegels voornamelijk van grote afmeting zijn. Ook worden er vaak bepaalde lijnen benadrukt waardoor er meer ruimte ontstaat. Tenslotte wordt beplanting vaak toegepast in blokvorm, geschikt hiervoor zijn bijvoorbeeld de taxus, de beuk of de laurier.

Onderhoudsvriendelijke tuin

Ook bestaat er de onderhoudsvriendelijke tuin. Hier passen veel bloeiende planten en kruiden in, zoals peterselie en bieslook. Wanneer de vakken in de tuin mooi gevuld zijn hiermee, krijgt onkruid geen kans meer. Soms duurt het een jaar voordat dit gebeurd, maar daarna heb je er nog jarenlang plezier van.
Een ander voorbeeld is de sfeertuin, waarbij er sprake is van veel verschillende versiersels en intieme hoekjes. Vaak is hier sprake van overkappingen en poortjes, gemaakt van hout en beplanting. Ook worden er
veel accesoires en ander terrasmeubilair gebruikt.

Diervriendelijke tuin

Een ander voorbeeld is de diervriendelijke tuin. Deze is vaak populair voor vogels, vlinders, insecten en bijen. Voor vogels en insecten kan zo’n tuin aantrekkelijk gemaakt worden door planten, bomen en struiken met eventueel bessen te plaatsen die gegeten kunnen worden door deze dieren. Ook kunnen er nestkastjes geplaatst worden of kan er een vijver aangelegd worden waar de vogels in kunnen badderen of uit kunnen drinken. Voor het aantrekken van vlinders kan er een vlinderstruik aangelegd worden, maar ook brandnetelbladeren trekken vlinders aan. Voor het aantrekken van bijen kan het lonen bijenhotels aan te leggen zodat deze dieren zich kunnen nestelen.

Tuinoverkappingen

Deze verschillende tuinen hebben gemeen dat een overkapping een deel van de ruimte echt goed kan afmaken. Overkappingen zijn er in allerlei soorten en maten, dan wel van hout gemaakt of versierd met plantengroei. Op de website van Tuinoverkappingen kunt u verschillende soorten tuinoverkappingen vinden en deze kunt u tevens op maat laten maken.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php