Hoe houdt u uw binnenplanten mooi bloeiend?

Het mooi houden van uw binnenplanten is vaak een lastige taak, iedere soort heeft weer andere behoeftes, denk hierbij aan de hoeveelheid water, eventuele groeistoffen, licht etc.

Kwekerij de Groot geeft een paar tips.

Water geven

Het geven van water aan kamerplanten is natuurlijk ontzettend belangrijk, anders gaan ze zo dood. De meeste mensen zullen de planten water geven met koud kraan weten, er zijn echte planten die daar nogal gevoelig voor zijn. Wat beter is voor de kamerplanten is om ze water te geven die van kamertemperatuur is. Het beste is zelfs regenwater, omdat dat minder kalk bevat. Weet je niet precies hoeveel water een bepaald soort nodig heeft, zoek het dan even op. Teveel water is doodsoorzaak nummer 1 bij kamerplanten, want in tegenstelling tot buitenplanten staat een kamerplant in een pot waaruit water niet kan ontsnappen, ze kunnen dus letterlijk stikken.

Lichtintensiteit

Ieder soort plant heeft een bepaalde hoeveelheid licht nodig. Niet alle planten groeien op dezelfde manier en ze hebben ook nog eens verschillende leefomstandigheden nodig. Er zijn planten die het liefste de hele dag in de zon staan (als ze genoeg water krijgen), andere staan weer het liefste in een donker hoekje, een donker hoekje wil overigens niet zeggen dat de plant helemaal geen licht nodig heeft. veel planten aarden het best in een lichte ruimte, zonder direct zonlicht. Als u een plant koopt zit er bijna altijd wel een labeltje bij, hierop staan de vereisten van de plant op, waaronder ook het licht. er staat op of ze vol zonlicht, helder licht, gedeeltelijk in de zon of donker/weinig licht nodig hebben, maar wat betekent dat nou precies?

  • Vol zonlicht: vanzelfsprekend, zet de plant in de volle zon.
  • Helder licht, een plek waar het licht is, maar niet perse direct in de zon, even maakt niet uit, als het maar niet onafgebroken is.
  • Gedeeltelijk: Planten die in relatief lichte of relatief gedimde ruimtes het beste aarden. Ze doen het in beide omstandigheden goed.
  • Donker/weinig licht: deze planten zet je in de hoek van de kamer, zorg dat de zon niet langer als 30 min per dag erop kan schijnen. ze kunnen best wel tegen een lichte kamer maar kunnen niet tegen zonlicht.

De pot

Sommige planten hebben uiteraard meer wortelruimte nodig dan een andere, zeker als je wilt dat ze groeien. houdt voor iedere plant een pot aan die net een slag groter is dan het huidige exemplaar. Behalve bij vetplantjes, die houden juist van compact.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php