Hoe kun je je dak het beste isoleren?

Dakisolatie is hoogstwaarschijnlijk niet iets waar je regelmatig over na wil denken. Toch kan een goed geïsoleerd dak zorgen voor een lagere energierekening. Omdat warme lucht opstijgt, verdwijnt er veel via het dak. Een goed geïsoleerd dak kan dit proces tegengaan en dit is goed voor je portemonnee en de natuur. Dus, hoe stom het ook is, denk er toch misschien eens over na! Wat zijn nou de allerbeste materialen om je dak te isoleren?

Glaswollen isolatie

Glaswol valt onder de categorie minerale wollen. Het materiaal is een mix van verschillende natuurlijke materialen en gerecycled glas. Deze mix wordt op een hoge temperatuur versmolten tot een fantastisch isolerend materiaal. Deze vorm van isolatie wordt vooral gebruikt voor hellende daken. Het materiaal is eigenlijk heel goed zelf te plaatsen, je moet dan alleen wel proberen om contact met de vezels zoveel mogelijk te voorkomen. Deze kunnen voor huidirritatie zorgen.

 

Isolatieplaten

Isolatieplaten kunnen uit verschillende materialen gemaakt worden, maar vooral de variant uit polyisocyanuraat (PIR) is erg populair. PIR is gemaakt van kunststof en is speciaal ontwikkeld als isolatiemateriaal. Deze variant heeft daarom de meest isolerende werking en is ook brandveiliger dan andere materialen. Ook deze platen zijn makkelijk zelf te plaatsen, al helemaal omdat ze in panelen te bestellen zijn.

 

Waar moet je op letten?

Dakmaterialen aanschaffen is een belangrijke bezigheid. Het is belangrijk dat je op een aantal dingen let. Omdat betere isolatie het hoofddoel is van het gehele project, moet je zeker ook letten op hoe goed het materiaal dit doel bereikt. Er zijn ook nog wat andere dingen waar je op moet letten bij de aanschaf. Zo is het ook erg belangrijk om naar de brandbaarheid van het materiaal te kijken. Als het materiaal erg brandbaar is, kan het vuur zich in snelle tijd over het gehele dag verspreiden.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php