Hoe onderhoud jij je vloer het beste?

Alles in je huis moet je schoonhouden. Dit moet ook regelmatig gebeuren. Je badkamer moet je minimaal 1 keer per week goed schoonmaken en eigenlijk altijd droogmaken na gebruik. Je keuken maak je schoon nadat je het gebruikt hebt. Je slaapkamer stof je 1 keer per week af en dan verschoon je gelijk je beddengoed. Het houdt jammer genoeg niet op bij deze lijst. Zoals eigenlijk alles in en rondom je huis, moet een vloer onderhouden worden. Hoe kan je je vloer het best onderhouden en hoe vaak moet dit gebeuren? Dit zijn belangrijke vragen die ik nu voor jou ga beantwoorden.

Voorkom vuiligheid

Om te zorgen dat je nooit een grote vlek in je vloer krijgt, is het belangrijk om maatregelen te treffen om dit te voorkomen. Dit zijn voornamelijk kleine dingetjes zoals viltjes onder de poten van je stoelen en een mat bij de ingang van de deur plaatsen. Het is nog beter om je schoenen uit te trekken bij binnenkomst wat dit zorgt namelijk voor de meeste vuiligheid in het huis.

Wekelijkse schoonmaak

Naast voorkomen moet je natuurlijk wel wekelijks de vloer onderhouden. Dit betekent dus stofzuigen en soms ook dweilen. Wat voor spullen je precies moet gebruiken is afhankelijk van de vloer die je hebt. Heb jij bijvoorbeeld een eiken vloer, dan is het belangrijk dat je wel dweilt maar niet met teveel water. In je water is het wel handig om een beetje zeep toe te voegen. Verder is het belangrijk om bij deze vloer 1 maal per jaar het te onderhouden met olie. 

Heb jij een houten vloer met vloerverwarming? Dan moet je deze ook wekelijks stofzuigen. Daarnaast is het ook bij  deze vloer belangrijk dat je 1 maal per jaar het onderhoudt met special afgestemd materiaal.

Naast de bovengenoemde vloeren heeft elke vloer zijn eigen schoonmaak methoden. Het is belangrijk dat je dit informeert bij aanschaf van de vloer.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php