Hoe richt ik een kleine tuin in?

Droom jij ook van een grote tuin? Maar heb je een tuin van een paar vierkante meter? Jij kunt ook gewoon je groene vingers laten werken in een kleine tuin. Met een slimme indeling en een goede inrichting kun je van elke kleine tuin iets moois maken. We snappen dat het lastig is om een kleine tuin in te richten, maar we houden wel van een uitdaging, toch? Wij geven je een aantal tips over het inrichten van een tuin van een paar vierkante meter.

Stijlen in de tuin

Voordat je begint met het kopen van leuke tuinmeubelen moet je goed bedenken welke stijl je in de tuin gaat hanteren. Je kunt kiezen voor dezelfde stijl die je in huis hebt. Zo betrek je buiten eigenlijk een beetje bij binnen. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een hele andere stijl. Zo kun je gaan voor een botanische tuin waar de nadruk ligt op veel verschillende planten. Maar je kunt ook kiezen voor een landelijke stijl waarbij je veel natuurlijke materialen en kleuren gebruikt. Weet je niet precies welke stijl je wilt toepassen in je tuin? Kijk dan voor tuininspiratie op Pinterest of een tuinblog op internet.

Planten en bloemen

Als je de stijl hebt bepaald, kan het leuke gedeelte beginnen: het uitzoeken van planten en tuinmeubelen. In een kleine tuin is er ook altijd ruimte voor beplanting. Je kunt bijvoorbeeld in de hoogte gaan werken en planten aan de wanden hangen. Maar ook het neerzetten van potten met planten erin is een goed idee.

Zet je tuin niet helemaal vol met tuinmeubelen. Ga voor de meubelen die je echt nodig hebt en die het beste passen bij de stijl van de tuin. Kies bijvoorbeeld voor een kleine loungebank als je een tuin wilt om in te relaxen. Of kies juist voor een mooie eettafel als je graag in de tuin wilt kunnen eten.

Accessoires voor de kleine tuin

Je mocht niet helemaal losgaan met de tuinmeubelen, maar met accessoires mag dit wel. Accessoires geven de tuin een persoonlijk tintje en het geeft een gezellige sfeer. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor allerlei verschillende sierkussens in diverse printjes of ga voor bloempotten in vrolijke kleuren. Om na een warme dag nog lekker buiten te kunnen blijven zitten, is een vuurkorf perfect. Deze neemt niet veel plaats in en straalt direct knusheid uit. Ook mag je de tuinverlichting zeker niet vergeten. Het is niet alleen praktisch, maar het is ook een manier om sfeer in de tuin te brengen. Hang bijvoorbeeld een mooie lamp in de boom of ga los met fakkels.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php