Hoe vind ik de juiste woonverzekering?

Een woonverzekering is niet verplicht in Nederland. Toch is het beter om er eentje te nemen. Met een woonverzekering wordt schade veroorzaakt door brand, storm of inbraak vergoedt. Deze verzekering heeft zowel betrekking op de inboedel als op alles wat vast in het huis staat. Eigenlijk is een woonverzekering een verzamelnaam voor een inboedel-, opstal- en aansprakelijkheidsverzekering. Weten hoe je de juiste woonverzekering vindt? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Het onderscheid tussen een inboedel-, opstal en aansprakelijkheidsverzekering

Wat is het verschil tussen een inboedel-, opstal- en aansprakelijkheidsverzekering? En waarom heb ik ze alle drie nodig? Bij een inboedelverzekering worden alle spullen vergoedt die ‘los’ in het huis staan Zeg maar, alles wat je meeneemt naar je nieuwe huis bij een verhuizing. Dit zou een bank, een schilderij of een computer kunnen zijn. Bij een opstalverzekering wordt het huis zelf verzekerd, denk aan de dakpannen, de keuken en de badkamer. Bij een aansprakelijkheidsverzekering wordt schade verzekerd die je bij anderen aanricht. Bijvoorbeeld wanneer je zoon een bal bij de buren door de ramen heen schiet. 

Hoe kies ik een verzekering uit?

De keuze voor de juiste woonverzekering zou van verschillende factoren af moeten hangen. Zoals, heb je kinderen? Wat is de waarde van de inboedel? Hoe groot is de kans op brand? Door deze vragen te beantwoorden kom je beter te weten welke verzekering het beste bij je past. Daarbij is het altijd belangrijk om naar de voorwaarden van de verzekering te kijken. Sluit niet zomaar een verzekering af zonder de voorwaarden gelezen te hebben. Anders is de kans groot dat je voor verrassingen komt te staan.  

 

Een complete woonverzekering vind je hier. Ook is het mogelijk om hier een opstalverzekering, aansprakelijkheidsverzekering of een opstalverzekering apart af te sluiten. Via Unigarant.nl kun je per verzekering uit verschillende paketten kiezen.

Verzekeringen vergelijken

Uiteindelijk speelt de hoogte van de maandelijkse premie natuurlijk een rol. Door verschillende verzekeringen te vergelijken kom je erachter welke het beste bij jouw budget past. Kijk goed naar het risico dat er wat kan gebeuren. Is het risico hoog dan is het beter om een duurdere verzekering af te sluiten, mits deze dan ook meer dekt. De premies kunnen nogal verschillen, maar door goed te zoeken kun je altijd wel een goede aanbieding vinden. De meeste woonverzekeringen worden afgesloten met een contract van een jaar.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php