Houten vloer met het juiste materiaal isoleren

Heeft u altijd last van koude voeten of komt er een vervelende lucht uit de kruipruimte? Een vochtige kruipruimte kan hier de oorzaak van zijn. Op langer termijn kan dit voor grote problemen zorgen. Het vocht kan voor houtrot zorgen of een vochtige omgeving is de perfecte leefomgeving voor schimmels en ongedierte. Om deze problemen te voorkomen is het verstandig om een kruipruimte isolatie aan te brengen. In vergelijking met repartiekosten zijn de kosten voor vloerisolatie kruipruimte een stuk lager. Om u een duidelijk beeld te geven wat betreft kruipruimte isoleren schreven wij dit artikel voor u!

Houten vloer zorgt voor sfeer

Veel oudere woningen zijn nog uitgerust met een houten vloer in de kruipruimte. Veel mensen kiezen er nog steeds voor om een houten vloer te laten leggen. Dit is ook wel te begrijpen, het zorgt namelijk voor een gezellige en knusse sfeer. Maar toch is vocht en kou geen goede combinatie met een houten vloer. Omdat Nederland heel laag gelegen is hebben we helaas wel te maken met deze problemen. Een houten vloer lijd hieronder en zorgt ervoor dat de woning niet warm te krijgen is. En het blijft helaas niet alleen bij koude voeten, er kan namelijk houtrot ontstaan als de vloer het hele jaar door vochtig is. Daarnaast is het mogelijk dat de vloer helemaal bol gaat staan van de hoeveelheid vocht, hier wordt niemand blij van. Om dit te voorkomen is het verstandig met het juiste materiaal de kruipruimte te isoleren. Bij een houten vloer is het overigens wel van belang dat er keuze wordt gemaakt voor de juiste kruipruimte isolatie. Je kan ook verder kijken dan een houten vloer alleen, denk bijvoorbeeld aan een houten chalet. Bij veel aanbieders wordt er goed nagedacht over isolatie. Hierdoor zijn sommige houten huizen zelfs beter geisoleerd dan standaard woningen en veel energie zuiniger.

De houten vloer in de kruipruimte isoleren

Heeft u het isoleren van vloer op de planning staan? Het isoleren van een houten vloer vraagt om de nodige kennis wat betreft vloerisolatie in de kruipruimte. Wanneer een houten vloer op een onjuiste manier wordt geïsoleerd bestaat er nog steeds een kans op houtrot. Dit ontstaat namelijk als het vloer niet meer kan ademen. Daarom wordt er bij de houten vloer isoleren in de kruipruimte vaak gekozen voor EPS korrels, dit zijn kleine piepschuim korreltjes die met een grote hoeveelheid in de kruipruimte worden aangebracht. Deze kruipruimte isolatie vormt zich een dikke deken op het aanwezige water in de kruipruimte. De korrels nemen geen water op zodat het vocht onmogelijk bij de houten vloer kan verzamelen. Zo heeft u na verloop van tijd geen last meer van koude voeten en kan u weer genieten van een behaaglijk en knusse woning.

Vraag de hulp van een specialist

Zoals u heeft kunnen lezen kunnen er grote problemen ontstaan bij de onjuist vloerisolatie in de kruipruimte. Om dit te voorkomen is het verstandig om de hulp van een specialist in te schakelen. Zij hebben de nodige kennis wat betreft kruipruimte isolatie. Om het juiste materiaal aan te kunnen bieden houden zij rekening met:

  • De afwerking van de houten vloer
  • De hoogte van de kruipruimte
  • De hoeveelheid vocht in de kruipruimte

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php