Je houten vloer schoonmaken in 4 stappen

Een houten vloer geeft je interieur een luxe en warme uitstraling. Het is belangrijk dat je de houten vloer goed verzorgd en schoonmaakt zodat hij lang mooi blijft. Hoe maak je een houten vloer het beste schoon? En welke schoonmaakartikelen kun je het best gebruiken? Wij leggen het je uit in 4 stappen

Stap 1: Preventie

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Dit geldt ook voor houten vloeren. Je kunt een vieze vloer voorkomen door in ieder geval een deurmat aan te schaffen. Veeg je schoenen altijd goed voordat je nar binnen gaat. Het beste is als je je schoenen binnen zo min mogelijk draagt. Vooral natte schoenzolen moet je zo veel mogelijk vermijden binnenshuis. Dit zorg namelijk voor vieze vlekken op je vloer.

Stap 2: Vegen

Het beste is om je vloer wekelijks te vegen. Gebruik hiervoor een zachte bezem, zodat je de vloer niet beschadigd. Je kan ook een professionele stofzuiger gebruiken om de vloer stofvrij te houden. Gebruik dan wel een lichte stofzuiger met een zachte borstel om krassen te voorkomen.

Stap 3: dweilen

Het is daarnaast aanbevolen om je vloer minimaal 1 keer per week te dweilen. Let hierbij goed op dat je niet een te natte dweil gebruikt, een vochtige doek is voldoende. En te natte doek kan de vloer beschadigen doordat de planken door het water kromtrekken en er vlekken ontstaan. Gebruik voor een extra schoon effect een scheutje witte azijn in je sopje. Als het water van het sopje troebel wordt, vervang het water dan.

Stap 4: hardnekkige vlekken verwijderen

Sommige vlekken zijn hardnekkig en kun je alleen weghalen met wat zwaardere schoonmaakmiddelen. Gebruik hiervoor speciale schoonmaakartikelen voor houten vloeren zonder bleek. Bleek kan de vloer namelijk beschadigen. Probeer het schoonmaakmiddel eerst uit op een onopvallende plek zodat je zeker weet dat het geen vlekken achterlaat.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php