Huis laten bouwen: wat is de rol van een aannemer?

Voor elk willekeurig bouwproject is een aannemer nodig. Dit zijn mensen of bedrijven die van alles een klein beetje verstand hebben en het bouwproject in goede banen leiden. Een aannemer neemt het project als het ware aan en vindt vervolgens de juiste mensen om de bouw van een huis te realiseren. In dit geval denk je aan elektriciens, grondverzetbedrijven en toeleveranciers. Hieronder lees je wat een aannemer nog meer voor je doet bij het realiseren van een huis.

Het takenpakket van een aannemer

De aannemer is het aanspreekpunt van een project. Als je vraagt wat de status van het bouwproject is dan zou de aannemer hier direct een antwoord op moeten weten. Allereerst is de aannemer degene die de offerte opstelt. In deze offerte staat duidelijk vermeldt wat er moet gebeuren, voor hoeveel geld en binnen welk tijdstraject. Wanneer er vervolgens besloten wordt om met de aannemer in zee te gaan, kan het bouwproject beginnen. In dit geval begint de aannemer met het regelen van de vergunningen, het inplannen van het personeel en het verzorgen van de werkplanning. Er zijn ontzettend veel dingen waar een aannemer aan moet denken tijdens het bouwen van een huis. Ook is het verantwoordelijk voor de werkplanning, materiaal inkoop, onderaannemers, het inrichten van de werkplaats en het bewaken van zaken als veiligheid en gezondheid.

Aannemers die werken met re-integratie

Sommige aannemers werken samen met re-integratiebureaus. Deze bureaus zorgen ervoor dat werknemers die ziek zijn geweest of lichamelijke klachten hebben weer aan het werk kunnen. Dankzij de participatiewet is iedereen die in staat is om te werken, verplicht om te werken. Voor veel mensen die na een langdurige ziekte, arbeidsongeschiktheid of vanuit een bijstandsuitkering weer aan de slag willen is het lastig om weer een baan te vinden. Dit is jammer en onnodig, aangezien veel re-integranten veel levens- en werkervaring hebben en gemotiveerd zijn om weer aan het werk te gaan. Via Friese Jongens huur je gekwalificeerde vakmensen tegen een voordelig tarief. Kijk hier of de Fries Jongens een passende re-integrant voor je in huis hebben!  

Werk- en leertraject stage

Tot slot heb je studenten die beroepswerkzaamheden moeten leren in de praktijk. Deze studenten doen vaak een werkstage, werkend leren, een afstudeerstage of een ervaringsstage. Wat het ook mag wezen: deze jongeren zijn erg gemotiveerd om aan de slag te gaan en het vak te leren. Het voordeel van studenten is dat ze minder geld kosten, maar toch veel waarde bieden bij de bouw van een huis. Lees hier hoe het werk- en leertraject precies werkt.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php