Kalm en georganiseerd verhuizen: Hoe doe je dat?

Iedereen kent het wel de gigantische verhuisstress. Er moet nog van alles gebeuren en geregeld worden en er lijkt maar geen einde aan te komen. Dan kom je er vaak op het laatste moment nog achter dat je iets vergeten bent en moet dan snel nog voor elkaar gemaakt worden. Toch, zou deze verhuisstress niet per se zo vanzelfsprekend moeten zijn. Je zou toch denken dat je ook op een kalme en georganiseerde manier kan verhuizen. Dit kan door van te voren goed voorbereid te zijn. Ga je bijvoorbeeld alles in je eigen auto vervoeren of is busje huren verstandiger? Welke spullen neem je mee naar je nieuwe woning en hoeveel nieuwe spullen wil je gaan kopen?

Dit zijn allemaal vraagstukken die je ruim van te voren beantwoord kan hebben. Het hieronder beschreven stappenplan kan je al een heel eind op weg helpen voor een rustigere en goed georganiseerde verhuizing.

Stap 1: Houden of wegdoen?
Je spullen ordenen is een van de belangrijkste eerste stappen die je moet maken. Als je dit ruim van te voren doet, zul je merken dat het zoveel stress bespaart later in de verhuizing. Wanneer je van te voren je spullen goed ordent, heb je eigenlijk al een groot gedeelte ingepakt en hoef je dit niet op een later moment nog te doen. Je leeft dan wel even tijdelijk rondom dozen, maar uiteindelijk is dat het waard. Je moet dus goed van te voren nadenken welke dingen eventueel vervangbaar zijn en welke je absoluut mee wilt nemen naar je volgende huis. Breng de spullen die je niet meer nodig hebt eventueel naar een kringloop of verkoop ze.
Stap 2: Kopen, kopen kopen
Wanneer het oude interieur de deur uit is en je de overblijfselen in dozen hebt verpakt, is het tijd om te bedenken welke nieuwe spullen je aan wilt schaffen. Dit kun je eigenlijk op twee manieren doen. Allereerst, zou je heel veel catalogussen door kunnen spitten en een soort van moodboard voor jezelf kunnen maken. Nadat je de verpakte dozen al in je nieuwe huis hebt gezet, kun je rechtstreeks naar de winkels rijden om de spullen uit de catalogus op te halen. Je kan er ook voor kiezen om het nieuwe interieur niet van te voren uit te zoeken en je juist om het moment zelf laten inspireren. Het wordt dan als het ware een leuk dagje weg. Je gaat de hele dag de Ikea doorspitten en je ziet wel wat je tegenkomt. Dit is natuurlijk heel gezellig, maar als je dan je droombank niet tegen het lijft loopt zul je de volgende dag weer op zoek moeten. Bovendien kan stap 3 hierdoor weer chaotisch worden.

Stap 3: Eigen auto of verhuisbusje?
Wanneer je spontaan besluit welke nieuwe spullen je aan gaat schaffen, is het moeilijk in te schatten of het allemaal in je eigen auto past of dat je toch een verhuis busje moet huren. Mocht het niet in je auto passen, gaat het weer extra tijd kosten voordat de nieuwe spullen daadwerkelijk in je huis staan. Bovendien heb je met het huren van een busje ook nog niet de garantie dat het past. Dat is afhankelijk van de grootte die je kiest. Mocht het nou op het nippertje niet in je eigen auto passen, dan kun je ook een auto huren die over net iets meer ruimte beschikt dan je eigen auto.

Al met al, is het daarom toch sterk aan te raden om je nieuwe interieur van te voren wel een beetje uit te zoeken. Dit bespaart op langere termijn tijd, waardoor je gegarandeerd kalm en georganiseerd je verhuizing door komt.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php