Kerstboom inspiratie

Kerstboom inspiratie

Elk jaar komt het weer terug: hoe versier ik de kerstboom?
Hier komen wat tips ter inspiratie.

Hoe kom ik aan kerstboom inspiratie?

Als je geen idee hebt wat voor soort kerstversiering je wil, dan heb ik alvast een tip. Ga voor de Kerst eens naar Duitsland, naar Frankfurt bijvoorbeeld. De nieuwste kerstcollectie van over de hele wereld wordt daar tentoongesteld.
Voor diegenen die helemaal geen inspiratie hebben en niet creatief zijn, zijn er kunstkerstbomen te koop in allerlei kleuren. Soms zijn ze helemaal gedecoreerd. Een mooi plekje zoeken in huis en klaar is kees.

Aan de slag

Welke boom heb je, een kunstkerstboom, een standaard kerstboom of bijvoorbeeld een blauwspar. Daarmee kun je dan een idee bedenken.
Er zijn tal van mogelijkheden om een bijzonder mooi opgetuigde boom te maken. In de winkels kun je letterlijk alles kopen.
Welke stijl wil je voor je boom? Je kunt hem ultramodern maken, in grafische kleuren zoals wit en zwart. Of liever eenvoudig: weinig versiering zoals wat gouden sterren erin. Kies je voor het traditionele dan kun je rood en groen nemen voor de versiering. Heb je dit jaar zin in een natuurlijke boom? Gebruik dan materialen als hout, jute, kurk, karton en wol. Wil je liever alles in een kleur, dan is dat erg mooi. Je kunt bijvoorbeeld ook twee kleuren combineren zoals goud met zilver of goud en rood met gekleurde bladeren.
In warenhuizen met een hobby afdeling koop je allerlei materialen voor jouw unieke kerstboom. Denk aan: bloemen, bladeren, veren, lapjes stof, cadeautjes, pompons, gekleurde linten. De linten kun je op allerlei manieren knopen, in strikvorm of andere vorm.
In veel winkels of tuincentra heb je een uitgebreide collectie kerstballen in alle vormen en maten en van allerlei materiaal zoals doorzichtig glas, papier-maché en kunststof. Er zijn leuke slingers te koop. Wil je je boom versieren met dieren? Er zijn uilen, herten en nog meer dieren. Je kunt je kerstboom een metallic look geven, of ontwerp een Scandinavische boom. De Schotse kleuren lenen zich prima voor een bijzondere kerstboom.
Zijn er kinderen in het gezin? Bij jonge kinderen kun je een hoofdthema voor je boom verzinnen zoals een sneeuwpop kerstboom of een Disney kerstboom. Je kunt er een spookthema van maken of smiley-thema. Het is heel speciaal om snoepjes en/of koekjes in de kerstboom te hangen.
Vind je het leuk om samen met de kinderen te knutselen? Vooral doen. Het is zo leuk als je samen hangertjes voor de kerstboom maakt. De kinderen kunnen dan terecht trots zijn op hun creaties.

De trends van 2018

Dit jaar zijn er weer mooie trends bedacht voor kerstboom inspiratie.
De kleuren roze met grijs, een klassiek-chique kerstboom, blauw met roestbruin, winters wit met lichtblauw, een gecombineerde moderne en traditionele rood-groene kerstboom. Wat te denken van een groene, botanische boom met een culinaire slag? (zelf gebakken koekjes bijvoorbeeld).

Hoe je de kerstboom ook gaat versieren, rustig of bont, nu heb je vast meer kerstboom inspiratie opgedaan.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php