Keuze voor een verhuisbedrijf

Keuze voor een verhuisbedrijf

Een verhuizing is een tijdrovende klus, die doorgaans uit meer bestaat dan het vervoeren van spullen van de ene naar de andere locatie. Ook is de ene verhuizing niet te vergelijken met de andere. Misschien ga je uit huis, heb je enkel wat uitzetspullen en schaf je de rest nieuw aan. Dan zal je de verhuizing anders aanpakken dan wanneer je naar het buitenland verhuist en je meubilair en andere spullen mee wilt verhuizen. In sommige gevallen volstaat het om zelf de spullen in te pakken en met een aanhangwagen te vervoeren naar je nieuwe adres, eventueel met hulp van vrienden of familie. Het is afhankelijk van je eigen situatie of het verstandig is om voor een verhuisbedrijf te kiezen. Welke werkzaamheden kan een verhuisbedrijf uit handen nemen? En waar moet je op letten om een goede keuze voor een verhuisbedrijf te maken?

Wat kan een verhuisbedrijf voor je betekenen?
De aangeboden services kunnen per verhuisbedrijf verschillen, maar dat een verhuisbedrijf meer voor je kan doen dan je spullen van A naar B brengen, staat buiten kijf. Zo kan verhuisbedrijf Tilburg je spullen zeer zorgvuldig en professioneel laten inpakken, zodat de kans dat er schade ontstaat aanzienlijk kleiner is. Een dergelijk bedrijf kan meubilair dat uit meerdere delen bestaat voor je demonteren en op de nieuwe locatie weer in elkaar zetten. Jij hoeft je ook niet te bekommeren over hoe je zeer grote voorwerpen of spullen met onhandige afmetingen op je nieuwe adres krijgt. Aan sommige verhuisservices kun je zelfs zaken als het overzetten van gas, water en elektra en telefoonvoorzieningen uitbesteden. Zij kunnen ook zaken als het doorgeven van de nieuwe adresgegevens voor je regelen. Het inschakelen van een verhuisbedrijf kan je veel tijd en zorgen schelen. Wanneer je fysiek minder sterk bent of last hebt van lichamelijke klachten en pijnen, kun je het zware werk door verhuizers laten doen.

Hoe weet je of een verhuisbedrijf goed is?
Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt om voor een verhuisbedrijf te kiezen, dan wil je er wel zeker van zijn dat je spullen in goede handen zijn. Daarom kun je, voordat je definitief een keuze maakt, verschillende verhuisbedrijven met elkaar vergelijken. Je doet er sowieso goed aan om voor een erkend bedrijf te kiezen. Bij het inschakelen van een erkend verhuisbedrijf verzeker je jezelf ervan dat je te maken hebt met een bedrijf dat de nodige keurmerken bezit. De Organisatie voor Erkende Verhuizers voert regelmatig controles uit bij deze bedrijven om de kwaliteit te kunnen waarborgen. Een erkend verhuisbedrijf is verplicht om gediplomeerd personeel in dienst te hebben. Je mag ervan uitgaan dat deze mensen weten hoe ze spullen op een goede manier moeten inpakken en vervoeren. Een ander groot voordeel dat je hebt wanneer je voor een erkend bedrijf gaat, is dit je inboedel verzekerd is. Mocht er onverhoopt toch schade ontstaan, dan kun je deze verhalen tot een bedrag van € 100.000,-. Een erkende verhuizer biedt eveneens de garantie dat de geplande verhuizing doorgaat. Mochten er problemen ontstaan waardoor het door jouw gekozen bedrijf de verhuizing niet kan uitvoeren, dan zijn zij wettelijk verplicht om kosteloos een vervangend, eveneens erkend, verhuisbedrijf voor je te regelen.

 

Bron: www.makelaargemak.nl

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php