Kies jij voor de handdouche of voor de regen douche?

Voor veel mensen is het wellicht wel de belangrijkste vraag geworden; kies je voor de wat simpele, maar flexibele handdouche, of douche jij je voortaan onder de regendouche? Want dat is nogal een verschil. Lees hier meer over de afwegingen die je kunt maken als je moet kiezen tussen de hand- en de regendouche.

Kwestie van smaak, budget en de beschikbare ruimte

In z’n algemeenheid kunnen we stellen dat de keuzes die je maakt voor de badkamer te maken hebben met jouw eigen smaak uiteraard, het beschikbare budget, de ruimte die je hebt en het inventariseren van de wensen. Ook dien jij jezelf de vraag te stellen hoe jij de douche en de badkamer ziet. Zie je het vooral als functioneel of ben jij iemand die de douche net als zoveel andere een prominentere rol heeft gegeven. Die de badkamer beschouwt als een eigen wellnessruimte? Pas als je voor jezelf antwoord hebt gegeven op die vragen, pas dan kun je gericht zoeken en aan de slag.

Bepaal de stijl en kies dan voor een hand- of een regendouche

In eerste instantie bepaal je de stijl van de badkamer. Dan kom je vanzelf uit bij de keuze tussen de bekende en simpele handdouche of de luxueuze rainshower. Eigenlijk is het vreemd. Normaliter gaan we elke regenbui uit de weg, nu kiezen we voor de regenbui, want zo voelt de regendouche aan. Het is een heerlijk gevoel van wellness, zo oordelen mensen die er één hebben. Als je geneigd bent om een regendouche aan te schaffen, dan is het zaak eerst een aantal dingen te onderzoeken.

Kijk of er voldoende waterdruk is en houd rekening met het extra verbruik van de regen douche

Zo vergewis jij je van het feit of er voldoende waterdruk is voor een regendouche. Je check de aansluiting en houdt rekening met het verbruik. De handdouche verbruikt gemiddeld genomen 11 liter water per minuut. Kies je voor de regendouche, dan kun je uitgaan van 25 liter per minuut. Dat vraagt wat van de installatie en van jouw portemonnee. Nog een verschil is dat je de handdouche zoals de naam al doet vermoeden gewoon vast kunt houden. De handdouche wordt geplaatst in de scharnieren van de glijstang. De regendouche daarentegen loopt direct vanuit de glijstang die aan de muur is bevestigd. 

Vaak wel een handdouche bij de regendouche geleverd

De regendouche haal je dus niet los, iets dat bij de handdouche wel kan en waardoor deze meteen een stuk flexibeler in gebruik is. Vaak krijg je bij de regendouche nog wel een handdouche geleverd, die als een zijtak van de glijstang bevestigd kan worden. Kies je bij de keuze die je maakt wel voor een thermostaatkraan? Je bent dan niet alleen verzekerd van steeds de juiste temperatuur, je voorkomt zo ook onnodige verspilling van water. Met de hand thermostaat ben je toch eerst even zoekende naar de juiste temperatuur. En dat gaat gepaard met verspilling van het water. En dat is zonde, ook van je geld. Kom je er toch niet helemaal uit? Vraag dan advies aan de professionals van Douche Concurrent

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php