Materiaal en afmetingen van metalen bevestigingsmateriaal bepalen

Wat voor soort metalen schroeven, bouten, moeren of slangklemmen je nodig hebt, hangt af van de omgeving waar je ze gebruikt, waar je ze aan bevestigt en nog een aantal zaken. In dit artikel worden de meest belangrijke factoren in je beslissen toegelicht.

Materiaal

Waar je het bevestigingsmateriaal wilt gebruiken is bepalend voor het geschikte soort metaal of misschien wel hout, waarvan het product is gemaakt. Komt het bevestigingsmateriaal buiten te hangen? Dan zijn bijvoorbeeld RVS schroeven of RVS slangklemmen het meest geschikt, maar binnenshuis zal gewoon staal vaak voldoen.

Echter, binnenshuis kan het materiaal ook veel in aanraking komen met vocht en dan is messing aan te raden. Messing is een legering van zink en koper en roest niet. Bevestigingsmateriaal van messing wordt daarom vaak gebruikt in de badkamer.

Voor slangklemmen is het raadzaam om altijd voor RVS te kiezen, omdat ze anders mogelijk niet sterk genoeg zijn.

Afmeting

Neem bijvoorbeeld een schroef. Niet alleen de lengte, maar ook de breedte van schroeven is belangrijk. Als je de schroef helemaal hebt ingedraaid waar deze in moest, wil je waarschijnlijk niet dat hij buiten de verbinding uitkomt. Het bepalen van de juiste breedte is bijvoorbeeld belangrijk als je een plug gebruikt waar de schroef in moet. En tevens: hoe breder de schroef, hoe sterker hij is.

Als je bouten en moeren gebruikt moet je er uiteraard voor zorgen dat deze twee componenten op elkaar aansluiten.

Bij slangklemmen is het belangrijk om de juiste diameter te kiezen. Deze is afhankelijk van de slang die je wilt klemmen.

 

Dit was een korte handleiding over bevestigingsmaterialen. Als je uitgebreidere informatie wilt over welk product nu echt geschikt is voor jouw specifieke klus, kun je dit altijd vragen aan een specialist. Hij of zij zal je perfect uit kunnen leggen wat de beste keuze is.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php