Nieuwe woning? Kies voor een houten vloer!

Wanneer je gaat verhuizen naar een nieuwe woning is het van belang om goed na te denken over het interieur die je gaat toepassen binnen je huis. Vaak begint het met een bepaalde sfeer die je voorkeur heeft om je thuis te laten voelen. In dit artikel bespreken we de keuze voor een houten vloer, die voor veel sfeer en warmte kan zorgen in je huis.

Eiken hout
Voor een sfeervolle vloer die toch redelijk neutraal blijft in zijn kleur is de eiken vloer een hele goede keuze. Door de traditionele uitstraling wordt de ruimte waar de vloer in ligt al behoorlijk sfeervol, je kan ook een wash meegeven aan de eiken vloer waarmee het weer meer een vintage uitstraling krijgt, vaak kan dat in de kleuren grijs en wit. Vooral de witte wash krijgt hiermee een unieke uitstraling de lichte kleur is ook erg populair momenteel.

Visgraat vloer
Wanneer je wat meer luxe wilt uitstralen is de visgraat vloer een goede keuze, het is wel een bepalende vloer voor de sfeer van je interieur. Dit komt omdat er meerdere houtkleuren in liggen vaak zijn dit tropische houtsoorten. De visgraat is een bepaalde methode hoe je de vloer erin legt, de verschillende houtdelen worden in een vispatroon gelegd, dit kost vaak wel meer in tijd en prijs, dus moet er wel tijd en kapitaal voor zijn.

Voordelen
De houten vloeren die zijn besproken hebben natuurlijk veel voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een stenen vloer. De vloeren zijn natuurlijk milieuvriendelijk ook zijn de vloeren geschikt voor stoelen en andere meubels die schuiven, de slijtage van deze vloeren ligt vrij laag, ook zijn de vloeren gemakkelijk schoon te houden.

Dus overweeg met een verhuizing altijd even de verschillende soorten houten vloeren wanneer u een bepaalde sfeer wilt overbrengen in het interieur, met een mooie houten vloer begin je in ieder geval lekker in je nieuwe omgeving!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php