Online een keuken samenstellen, kan dat?

De keuken is misschien wel onze favoriete plek binnen het huis. Het is de ruimte waar iedereen samenkomt na een lange dag. Hier wordt samen gekookt, gegeten, gepraat en gelachen. Dus wanneer je op zoek bent naar een nieuwe keuken, moet deze natuurlijk aan al je eisen voldoen! Wij doen het liefst inspiratie op via interieur- en woonwinkels of Pinterest. Heb je inmiddels voor ogen welke keuken het best bij jou past? Of welke onderdelen er absoluut niet mogen ontbreken? Of ben jij  nog op zoek naar inspiratie? Hoe dan ook is het leuk om je eigen droomkeuken volledig samen te kunnen stellen. Maar hoe? Bekijk onderstaande keuken ideeën.

1. Kies jouw stijl
Allereerst is het belangrijk om te bepalen welke stijl het best bij jou past. Wil jij het liefst een moderne keuken kopen, of ga jij liever voor landelijk of klassiek? Zet alle mogelijke keukenstijlen op een rijtje en ga na wat bij jou past, maar ook wat het best past bij de rest van jouw inrichting. Struin het internet af, bezoek iedere meubelboulevard die je kent en vraag of je een kijkje mag nemen in de keukens van je buren, vrienden en familie. Wedden dat jij vanzelf iets tegenkomt waar je compleet verliefd op wordt?

2. Praktische zaken
Daarbij moet ook rekening worden gehouden met de ruimte. Zo is een kookeiland nu hartstikke modern (en daarbij ook nog eens ontzettend handig), maar niet iedereen heeft hier de benodigde ruimte voor. En natuurlijk, niet geheel onbelangrijk, je budget. Niets is vervelender dan het uitzoeken van je droomkeuken om er vervolgens achter te moeten komen dat deze ver buiten je budget reikt. Ga daarom gericht op zoek, desnoods met behulp van een professional.

3. Het ontwerp
Je hebt een duidelijke stijl voor ogen én je hebt rekening gehouden met alle benodigde praktische zaken. Tijd om aan de slag te gaan! Tegenwoordig is het op veel verschillende manieren mogelijk om online je eigen keuken te ontwerpen. Van zeer eenvoudige basic tools met weinig mogelijkheden tot de meest indrukwekkende 3D-tools. Ga simpelweg op zoek naar wat jij het fijnst vindt werken! Wij vinden persoonlijk die van Ikea en Formido fijn in gebruik. En het fijne hieraan is dat wanneer je vragen hebt of ergens niet direct uitkomt, er altijd wel een fysieke vestiging in de buurt is vol enthousiaste professionals die je verder kunnen helpen.

Wij hopen dat je met deze tips uit de voeten kan. Veel plezier met het uitzoeken van je nieuwe keuken!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php