Ruime keus voor uw terrastegels

Je terras is de plek waar je kunt relaxen en genieten van een mooi uitzicht in de tuin. Sta je op het punt om het terras (her) aan te leggen, dan heb je ruime keus uit allerhande kleuren, formaten en materialen van terrastegels. Het leggen van terrastegels is een grote uitgave en moet daarom weloverwogen worden gedaan. Bedenk goed welke soort terrastegel het beste past bij je woning en wat de voor- en nadelen ervan zijn. 

 

Voor het aanleggen van een terras, heb je keuze tussen de volgende populaire terrastegels:

 

 

  • Beton terrastegels

 

 

Beton terrastegels zijn relatief goedkoper dan andere materialen en zijn makkelijk te onderhouden als het voorzien is van een coating. De coating beschermt de tegel tegen smetten en voelt aangenamer aan onder de voeten. Daarnaast heeft het andere voordelen zoals vochtdoorlatend, anti-slip en vorstvrij. Een voordeel van deze type tegels is dat je gewoon over de beton terrastegels kunt rijden vanwege de dikte ervan. Het is dus ideaal als je de oprit en het terras identiek wilt laten uitzien. Een nadeel is dat het kan verkleuren.   

 

 

  • Keramische terrastegels

 

 

Keramische terrastegels zijn heel erg onderhoudsvriendelijk. Het heeft een lage porositeit en houdt minder vuil en vlekken vast. Deze type tegels zijn effen en glad waardoor onderhoud ervan een makkelijke job is. Door de lage porositeit is de keramische terrastegel niet vochtdoorlatend waardoor het voor gladheid kan zorgen.  Keramische tegels zijn kleurvast en zijn tegenwoordig wel betaalbaar. Helaas zijn niet alle type keramische terrastegels vorstbestendig. De keramische terrastegels met een emaillaag zijn niet geschikt voor buiten en kunnen kapot vriezen. Je kunt deze type tegels ook binnenshuis plaatsen. Slechts de volkeramsiche terrastegels zijn vorstbestendig en ideaal voor buiten. 

 

 

  • Natuursteen

 

 

Ben je op zoek naar luxe en duurzame terrastegels? Dan is natuursteen het antwoord op je zoektocht. Deze tegels zijn wel van hogere prijsklassen maar je raakt zeker niet teleurgesteld van de kwaliteit. Daarnaast geeft het jouw terras een luxe uitstraling. Ze zijn wat dikker en zijn vorstbestendig. Deze type terrastegels lenen zich ook goed voor het interieur van binnen.  Lang niet alle varianten van natuursteen kun je op het terras aanbrengen. Vanwege het klimaat in Nederland zijn alleen natuursteen van graniet, gneis en kwartsiet prima geschikt om op het terras te plaatsen. Natuursteen zijn in verschillend formaten verkrijgbaar, de grote terrastegels van natuursteen zijn het meest populair. 

 

 

Grote terrastegels

 

Grote terrastegels worden steeds meer populair en laten je terras er groter uitzien. Een ander voordeel van grote terrastegels is dat het makkelijk te onderhouden is. Er zijn nog meer voordelen van grote terrastegels: 

  • Het plaatsen van voegen tussen de tegels neemt minder tijd in beslag dan bij de kleine soorten terrastegels. 
  • Het terras krijgt een minimalistische look.
  • Een terras met grote tegels kun je heel makkelijk stijlvol inrichten en is daarnaast ook nog  makkelijker te onderhouden. Omdat er minder voegen zijn, zit er dan ook minder zand en ander vuil tussen de tegels en is onderhoud eenvoudiger.  

 

Heb je plannen om een terras aan te leggen? Dan doe je een grote investering en wil je zeker nog jaren daarvan genieten. Kies dan bewust voor duurzame terrastegels. Heb je ook last van vele lekkage in je pijpleidingen? Maak dan contact met de beste loodgietersbedrijf.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php