RVS kledinghanger

Kledinghangers zijn er in alle soorten en maten. Maar de meest duurzame zijn toch wel de rvs kledinghangers. Deze kledinghangers vervaardigd uit rvs zijn geschikt voor uiteenlopende toepassingen maar de meest gebruikte toepassing is wel de garderobe. Een veel gehoord misverstand is dat rvs wordt vertaald als roest vrij staal. Dat is niet helemaal het geval. Ook rvs roest. Een zeer dun oxide (roest) laagje zorgt er voor dat het oppervlak van het materiaal wordt afgesloten van zuurstof. Hierdoor wordt het niet verder wordt aangetast. Een betere omschrijving zou dan ook roest vast staal zijn. Daarnaast zijn er ook verschillende soorten rvs met een verschilde weerstand tegen roesten/oxideren. Voor een kledinghanger is een standaard kwaliteit rvs voldoende omdat deze niet in aanraking agressieve vloeistoffen.

Modellen

De meest voorkomende rvs kleerhanger is de ronde uitvoering. Deze hanger is opgebouwd uit een buis, al dan niet hol, en een haak. De buis is voorzien van een ronding om een goede pasvorm te verkrijgen. Het voordeel van een holle buis is dat het totaal gewicht lager is als een massieve hanger. Zo is er ook een dikkere buis te vervaardigen zonder dat de hanger te zwaar wordt. Wanneer een rvs kledinghanger met een modernere (dunnere) uitstraling gewenst is, is het van belang een massieve buis te gebruiken voor de stevigheid.

Naast de ronde kledinghangers is er ook een plat model. Deze is opgebouwd uit een platte strip met een haak. De strip is aan de uiteinde afgerond om beschadiging van kleding te voorkomen. Een voordeel is dat deze een brede schouder heeft waardoor kleding goed ondersteunt wordt.

De meeste rvs kledinghangers zijn dus geschikt voor de garderobe welk model te kiezen is voornamelijk een keuze van smaak. Mocht rvs passen dan zijn er ook nog andere alternatieven zoals houten en kunststof garderobe hangers. Ook deze kledinghangers zijn in verschillende modellen te verkrijgen.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php