Soorten keukens en ontwerp tips hiervoor

Keukens heb je in alle soorten en maten.

Moderne keuken

De moderne keuken komt het meeste voor in Nederland. Deze kan uitgevoerd worden in verschillende varianten, zoals een rechte keuken, een U keuken of een L keuken. Hierbij kan het ook mogelijk zijn een kook, spoel of werkeiland te integreren. Voor het bedenken en ontwerpen van een keuken zijn er wel wat tips te geven. Een voorbeeld is dat schuine hoeken het best zo veel mogelijk voorkomen kunnen worden, aangezien ze meestal onvoldoende ruimte bieden. Een moderne keuken moet het liefst een strakke uitstraling hebben. Andere tips voor het ontwerpen van een moderne keuken zijn: ga uit van een rechte wand, een L keuken of een U keuken, zorg voor voldoende ruimte voor spoelen en koken, gebruik rustige kleuren voor het ontwerp, en werk zo veel mogelijk met horizontale lijnen.
Maar er zijn meer soorten keukens. Een voorbeeld is de tijdloze keuken die zoals de naam al zegt, de tijd door staat. Het omvat niet echt 1 soort type en de keuken valt bij veel mensen in de smaak. Vaak is het niet een moderne of een klassieke inrichting, maar valt er vaak tussen in.

Greeploze keuken

Dan bestaat er nog de greeploze keuken, dit is een voorbeeld van een super strakke inrichting. Het bestaat vaak uit een komgreep die nodig is om de keukendeur open te doen, en hierdoor is het vaak een duurdere keuken. Verdere tips voor het ontwerpen van een greeploze keuken: houdt het zo simpel en strak mogelijk, leg de nadruk op horizontale lijnen in het ontwerp, voorkom overbodige drukte in het ontwerp en koppel de onderkant en bovenkant met achterwanden.

Hoogglans keuken


Een andere soort is de hoogglans keuken. Deze heeft een zeer strak ontwerp, is vaak prijzig, en voorzien van hoogglans lak. Deze keuken is vaak te verkrijgen in stevige kleuren zoals rood en zwart. Een nadeel is wel dat op de keuken van alles te zien is. Een tip voor het ontwerpen van deze keuken is:
denk aan de kleuren die je kunt integreren in de wanden aan de zijkant; zo kun je de rode kleur goed combineren met Wenge hout.

Klassieke keuken


Dan bestaat er nog de klassieke keuken. Deze variant is heel anders dan de moderne keuken, en heeft vaak warme en zachte kleuren. Typische stijlelementen van deze keuken zijn: kranslijsten, een schouw, vitrinekasten en bijpassende tafels en stoelen. Tips voor het ontwerpen van een klassieke keuken zijn: leg de nadruk op het koken en spoelen, creëer spanning in het ontwerp door stijlelementen en zorg voor een grote eetgelegenheid in de ruimte.

Op de website van Landelijke keukens kun je verschillende keukens vinden in de stijlen die hierboven beschreven zijn. Ook zijn hier andere meubelen te vinden in de webshop.

 

 


You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php