Steiger kopen

Wil jij graag een steiger van hoge kwaliteit kopen? Zoek dan niet meer verder! Hier hebben wij talloze steigers op voorraad in alle soorten en maten. Wat het dan ook mag zijn waarvoor je een steiger nodig hebt, je kunt hier gegarandeerd een geschikte steiger kopen! Weet je nog niet zeker wat voor steiger je wilt kopen, of heb je geen idee wat de verschillen zijn tussen diverse types steigers? Lees dan gauw verder, want hier bespreken we alle voor- en nadelen van verschillende steigers zodat jij de perfecte steiger kopen kunt.

 

Wat is een steiger precies?

Een steiger is een tijdelijke constructie die wordt gebruikt bij het bouwen of onderhouden van gebouwen. Een steiger is noodzakelijk als werkzaamheden niet vanaf de grond kunnen worden uitgevoerd, en bestaat meestal uit steigerpijpen en steigerplanken. Het opbouwen van een steiger is vakwerk en moet altijd gedaan worden door een professional, anders bestaat er de kans dat de steiger instort. Het materiaal van een steiger is meestal staal of aluminium, afhankelijk van het type steiger. De loopplanken zijn meestal van hout of metaal. Over de verschillende type steigers lees je hieronder meer!

 

De rolsteiger

De rolsteiger is een erg gebruiksvriendelijke variant van de steiger. De rolsteiger heeft namelijk wieltjes, waardoor hij zeer gemakkelijk te verplaatsen is. Dit maakt het ideaal voor bouwprojecten waarbij je vaak op een andere plek moet zijn! De rolsteiger is meestal gemaakt van aluminium, omdat dit een lichter materiaal is en dus gemakkelijker is om te verplaatsen. Ook is de opbouw ervan erg gemakkelijk en snel. Tevens hebben vele rolsteigers zwenkwielen met spindel waardoor ze ook geschikt zijn voor oneffen ondergronden, wat ideaal is voor buitengebruik. Wel moet je er bij deze steiger voor zorgen dat je altijd een rem op de wielen zet alvorens hem te beklimmen.

 

De kamersteiger

In tegenstelling tot de rolsteiger is de kamersteiger zeer geschikt voor gebruik binnen, wat de naam al doet vermoeden. Ook de kamersteiger is zeer gemakkelijk op te bouwen, dit kan namelijk 1 enkel persoon doen, in tegenstelling tot de rolsteiger, waarvoor 2 personen nodig zijn. De opbouw is erg snel en eenvoudig, maar het systeem is alleen geschikt voor beperkte werkhoogtes. Wel heb je kamersteigers in brede of smalle uitvoeringen, waardoor deze variant zeer geschikt is voor werkzaamheden binnenshuis waarbij je de steiger door nauwe ruimtes moet krijgen, zoals het trapgat. De kamersteiger wordt standaard uitgevoerd met zwenkwielen zonder spindel, waardoor deze niet geschikt is voor oneven ondergronden.

 

De perfecte steiger kopen

Tevens bestaan er steigers zoals de hefsteiger, de daksteiger, de gevelsteiger, de allroundsteiger en de schraagsteiger. Dezen zijn allemaal geschikt voor specifieke bouwgelegenheden. Alle opties kun je terugvinden in onze webwinkel, waar je gemakkelijk een steiger kunt kopen. Als je hulp nodig hebt bij het kopen van de juiste steiger, of meer informatie wilt over een bepaalde variant, dan kun je altijd contact met ons opnemen. We kijken dan naar jouw situatie en behoeftes en op basis hiervan voorzien we je van een professioneel advies. Zo zal je gegarandeerd de juiste steiger kopen!

 

Meer info: https://www.rolsteiger.net

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php