Stoffen meubels onderhoud

Het onderhoud van stoffen meubels

Wanneer je meubels koopt is het belangrijk dat men je uitlegt wat je moet doen als de stof door een vlek vuil wordt. Dat zal men zeker doen bij Woonwinkel Overijssel en meubelen Vriezenveen. Woonwinkel Overijssel en meubelen Vriezenveen zal je uitleg geven wat je moet doen bij het morsen van bepaalde stoffen.

 

De stoffen voor meubelen

Omdat er verschillende stoffen zijn waarvan meubels gemaakt worden is het belangrijk dat je het juiste schoonmaakmiddel hebt. De stoffen kunnen globaal in twee groepen verdeeld worden namelijk de synthetische- en natuurlijke materialen. De synthetische zijn bijvoorbeeld polyester, acryl en polyamide. Daarnaast heb je de natuurlijke materialen. Natuurlijke materialen zijn bijvoorbeeld wol, linnen en katoen.

 

Aanschaffen van de schoonmaakmiddelen

Je kunt de stoffen die je nodig hebt bij voorbaat aanschaffen. Omdat de meubels na een bepaalde tijd toch vuil worden kunt je ook een gespecialiseerd bedrijf in de arm nemen. Men kan de meubels, als ze vuil zijn, bij je thuis reinigen maar ze kunnen ze ook meenemen en pas terug afleveren als ze helemaal schoon zijn gemaakt. Wanneer je ze zelf thuis wilt schoonmaken zal je toch bepaalde voorzorgsmaatregelen moeten nemen. De houten vloer waarop het bankstel staat moet goed worden afgedekt. Er kan bij nat reinigen vocht worden gemorst. Dit mag zeker op een houten vloer komen. Na het reinigen moeten de schoongemaakte meubels van een beschermlaag worden voorzien. U kunt uw meubels dan pas weer gebruiken als ze helemaal droog zijn.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php