Traprenovatie: een nieuw likje verf kan wonderen doen

Niets heeft een oneindige levensduur en dat geldt hetzelfde voor trappen. Op het moment dat je trap ouderdoms symptomen vertoont denken we al gauw aan een nieuwe trap. De aanschaf van een nieuwe trap is een flinke investering die hem lang niet altijd waard is. Het is namelijk goed om te weten dat de constructie van een trap jaren meegaat. Bij het vernemen van de eerste oudersdomssystomen is de constructie van de trap zelf vaak nog in een goede staat. Waarom dan toch een nieuwe trap aanschaffen? Een nieuw likje verf kan wonderen doen.

Wat is de levensduur van een trap?

De levensduur van een trap hangt voornamelijk af van het hout en hoe dit hout bewerkt is. Tropisch hardhout, dat goed gedroogd is en van een laklaag voorzien is kan vaak wel jaren meegaan. Na verloop van tijd kan het ouderdomssporen vertonen doordat de kleur van het verf of het hout zelf vervaalt. De meeste mensen associëren dit met een trap die aan vervanging toe is. Echter, een trap gemaakt van goed hout, aluminium of een ander soort staal gaat vaak tientallen jaren mee. De meeste mensen laten zich een nieuwe trap aanpraten, wat dus totaal onnodig is. Zeker wanneer een trap goed onderhouden is (met name houten trappen) mag je rekenen op een levensduur van minimaal 20 jaar.

Wat is een traprenovatie precies?

De mogelijkheden bij een traprenovatie gaan verder dan alleen maar een likje verf toevoegen. Een traprenovatie bedrijf kijkt altijd naar de staat van jouw trap en maakt op basis hiervan een lijst met wat er allemaal moet gebeuren. Zo kan het bij oudere trappen zijn dat de constructie versterkt moet worden of bepaalde onderdelen die vervangen moeten worden. Een normale traprenovatie bestaat vaak uit het voorzien van een nieuw likje verf, het opnieuw bekleden van de trap. Ook is het mogelijk om het ontwerp van de trap aan te passen mocht je totaal iets anders willen. Er zijn verschillende traprenovatiebedrijven die je kunnen helpen met het renoveren van je trap, zodat deze er weer uit als nieuw komt te zien.

Wat van besparing levert het op?

Elke situatie is verschillend dus het is lastig om iets te zeggen over de besparing. Bij een simpele traprenovatie kun je in vergelijking met het kopen van een nieuwe trap al gauw enkele duizenden euro’s besparen. Kies je voor een uitgebreidere traprenovatie dan zal het verschil kleiner worden, maar nog steeds erg rendabel. Het voordeel van een traprenovatie is dat deze maar 1 of 2 werkdagen in beslag neemt terwijl het installeren van een nieuwe keuken al gauw enkele dagen kost.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php