Vlekken en onaangename geuren uit meubels verwijderen

Krijgt u het idee dat uw meubels vroeger mooier waren? Dat kan. Uw meubels worden vies. Sommige oneffenheden kunt u nog zelf weghalen, maar met een paar kunt u beter hulp vragen.

Wat kan u zelf doen?

U bekleding kan erg veel stofdeeltjes opnemen. U kan het in het begin misschien niet merken, maar na een tijdje kan uw meubel een doffe kleur aannemen. U kan dit verwijderen door een kledingroller te gebruiken. Dit is een roller met een plakkende laag aan de buitenzijde. De roller neemt bijna alle stofdeeltjes van uw meubel af. Maar ook alle haren en andere viezigheden. Als de roller zo veel stof heeft opgenomen dat het plakkende effect verdwijnt, kunt u een stuk plakkend papier van de roller afscheuren met al het stof. Daaronder zit weer een schoon stuk plakkend papier.

Natuurlijk is het niet schadelijk voor uw meubels om de stofzuiger er overheen te halen. Dit zorgt natuurlijk niet voor een geheel schone meubel, maar de kruimels en delen stof kunt u er zeker mee weghalen. U kunt dan beter het verlengstuk van uw stofzuiger afhalen. Dan is de kans kleiner dat er nog viezigheid tussen de naden van uw meubels blijven zitten.

Vlekken verwijderen

Als u echt vlekken heeft in u meubels, begin er alstublieft niet zelf aan, grote kans dat het dan erger wordt. Hiervoor bestaan professionele schoonmakers. U kan bijvoorbeeld de vlek laten verwijderen door een stoomreiniger. Deze reiniger gebruikt stoom om u meubels schoon te maken. De vlek wordt als het ware onzichtbaar. Dit heet fixeren.

Bank reinigen

Als u een bank heeft gekocht en hij heeft een onaangename geur, omdat de vorige eigenaar een huisdier had of rookte, dan kan u uw bank ook laten reinigen. Bij dit reinigen wordt meesstal een soort zeep gebruikt die heel bacteriedodend is. Deze zeep lost zich na het inbrengen vanzelf op.

Tapijt schoonmaken

Bij het reinigen van een tapijt wordt er eerst een schoonmaakmiddel toegevoegd aan het tapijt. Daarna wordt het met behulp van een tapijtreiniger tapijt geschrobd totdat het weer de kleur en de geur aanneemt hoe het origineel was.

Houdt uw meubels langer mooi

Als u leren meubels in uw huis heeft kan u ook wat doen om ze mooi houden. Eigenlijk maakt u hiermee uw meubels weer zoals ze eerst waren. Het leer van uw meubels kan gaan verdrogen. Als u er lang niks aan doet kan het gaan slijten en scheuren. Als u dat wilt tegenhouden moet u ongeveer elk jaar uw leren meubels insmeren met een olie. Deze olie kan u vinden op het internet. De olie kruipt als het ware in het leer van uw meubels en beschermt het tegen uitdroging.

Kijkt u wel uit dat u na het insmeren van uw meubels er niet gelijk op gaat zitten. Meestal is het in een dag wel ingetrokken. Het kan ook langer duren, dat ligt aan hoeveel u erop smeert. U moet wel opletten dat u er niet te veel olie op doet. Dat kan het leer weer beschadigen. Leer kan snel uitdrogen als het wordt blootgesteld aan zonlicht. Dus als u uw leren meubels zo lang mogelijk wilt mooi houden, dan kan u ze het best niet in de zon zetten.

Lees ook verder op: http://www.tapijtreinigingbenelux.com/stoffen-bank-schoonmaken.html

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php