Vochtige kruipruimte: oorzaken en oplossingen

Een vochtige kruipruimte is niet bepaald een pretje. Problemen doen zich voor wanneer de vocht zich opbouwt en doortrekt naar andere gedeeltes van de woning. Zo kan hout en beton gaan rotten en daarbij is vocht de oorzaak van verschillende soorten schimmels. In dit artikel vertellen we jou meer over een vochtige kruipruimte, wat het precies inhoudt en hoe je er zo snel mogelijk vanaf komt.

Wat zijn de oorzaken?

Een vochtige kruipruimte kan veroorzaakt worden door verschillende omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan een hoge grondwaterstand, lekkages, optrekkend vocht, een gebrekkige ventilatie en condensproblemen. Een hoge luchtvochtigheid in de kruipruimte kan meerdere oorzaken hebben. Het kan soms lastig zijn om de oorzaak zelf te bepalen. In dit geval kun je het beste een kruipruimte specialist inhuren. In een oogopslag kunnen zij vaak de problemen in kaart brengen en advies geven hoe de vochtproblemen het snelst opgelost kunnen worden. 

Oplossing: kruipruimte isoleren

Het goed nieuws is dat een vochtige kruipruimte eenvoudig op te lossen is door isolatie aan te brengen. Door de ondergrond van het huis te isoleren blijft de lucht in de kruipruimte hangen en komt er nauwelijks tot geen lucht het huis binnen. Hiermee verbeter je niet alleen het leefcomfort van je woning, maar ook je eigen gezondheid en die van de medebewoners. Daarbij voorkom je schade aan de inboedel en de woning zelf. Dit komt de waarde van je woning ten goede, waardoor je deze voor een goede prijs kunt verkopen, mocht je dat van plan zijn.  

Investering terug verdienen

Je kunt je voorstellen dat het lastiger is om vochtige lucht op te warmen. Hierdoor werken de kachel, de vloerverwarming en de centrale verwarming minder effectief en zullen ze meer energie vreten. Door de kruipruimte te isoleren bespaar je een hoop geld op de energierekening, wat het een goede investering maakt. Neem je contact op met een kruipruimte specialist dan kan hij de besparing voor je in beeld brengen.

 

Een droge kruipruimte levert flink veel voordelen op. Je huis wordt duurzamer, het zorgt voor een beter leefklimaat, het is beter voor je gezondheid en daarnaast bespaar je een hoop geld op de energierekening. Het bedraagt een eenmalige investering waar je later geen spijt van zult krijgen, aangezien je deze uitgaven dubbel en dwars terugverdient. Benieuwd hoe het werkt? Neem dan contact op met een kruipruimte specialist bij jou in de buurt.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php