De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is een duurzame oplossing om je woning en water te verwarmen. Hoe een warmtepomp werkt, is een natuurkundig proces. Kortgezegd wint de warmtepomp energie uit de lucht en dit wordt gebruikt om de lucht en water te verwarmen. De warmtepomp heeft ook elektriciteit nodig om warmte uit de lucht te onttrekken. Deze energie gaat niet verloren en wordt ook omgezet in warmte. Hieronder wordt uitgelegd wat de voordelen hiervan zijn.

 

Geld besparen

Een warmtepomp kan het gebruik van aardgas vervangen en omdat jouw de energie opwekt, scheelt dat in de kosten. Afhankelijk van de grootte van je woning en verbruik, kan dat honderden euro’s per jaar schelen. Daar kun je dan lekker een weekendje van weg! Verder is het vaak mogelijk om een subsidie te ontvangen voor de warmtepomp en de investering is

 

Geen gas nodig

Daarbij komt dat gas binnenkort niet meer beschikbaar zou kunnen zijn, doordat de gasvoorraad opraakt en omdat de winning voor problemen zorgt. Als het handig uitkomt zou je de functie van gas alvast (deels) kunnen vervangen door een hybride warmtepomp en elektrisch koken. En als je een nieuw huis bouwt of laat bouwen, is het zelfs zonde om gebruik te maken van een gasaansluiting, omdat het over enkele jaren al niet meer gebruikt kan worden. Veel nieuwbouwwoningen zijn ook niet eens uitgerust met een gasaansluiting.

 

Duurzaam

De gevolgen van klimaatverandering worden steeds duidelijker. We moeten nú iets doen en elke verbetering telt. Een warmtepomp is een zeer duurzame oplossing, omdat het energie gebruikt die reeds bestaat. Dus als je wilt dat de helft van het land niet binnen 30 jaar onder water staat, maak je je woning energiezuiniger, bijvoorbeeld door een warmtepomp.

 

Er zijn nog veel meer voordelen om een warmtepomp aan te schaffen. Tevens zul je eerst moeten controleren of je woning geschikt is, voordat je besluit een warmtepomp te kopen.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php