Waar je op moet letten bij het inhuren van een schoonmaakbedrijf

Heb jij een eigen kantoorpand? Een school? Een gym of wat voor een grote ruimte dan ook? Dan het kan knap lastig zijn om dit schoon te houden en daarom is een schoonmaakbedrijf inhuren zeker een goed idee. Je laat alleen wel vreemde personen in jouw privépand, dit kan wat onwennig aanvoelen. Maar als je goed op een daar dingen let bij het inschakelen van een schoonmaakbedrijf gaat het onwennige gevoel gegarandeerd snel weg. Wij vertellen jou in deze blog waar je op moet letten bij het inhuren van een schoonmaakbedrijf.

 

De kosten die erbij komen kijken

Er komen uiteraard de nodige kosten kijken bij zo’n schoonmaakploeg. Bepaal dus vooraf wat ongeveer je budget is en vraag bij wat verschillende bedrijven offertes op. Daarnaast moet je er goed op letten of zo’n bedrijf hun belastingen betaalt. Of dat werknemers niet genoeg verdienen komt ook nog regelmatig voor. Je wilt natuurlijk niet verantwoordelijk zijn voor het over werken van de schoonmakers.

 

Een eerlijk schoonmaakbedrijf

Overal zijn er wel bedrijven die niet eerlijk of netjes werken. In de schoonmaakindustrie herken je bedrijven die wél eerlijk zijn aan een bepaald keurmerk. Het is zelfs mogelijk om het keurmerk en de CVM code van een bedrijf op te vragen. CVM staat voor Code Verantwoordelijk Marktgedrag, deze code laat zien dat een bedrijf eerlijk en verantwoordelijk werkt in jouw pand.

 

De definitieve afspraken

Uiteindelijk heb je een schoonmaakbedrijf gevonden waar jij je helemaal goed bij voelt. Daarvoor wordt natuurlijk wel een contract gemaakt met de nodige afspraken. Denk bijvoorbeeld aan het aantal keer dat er moet worden schoongemaakt. Welke delen wel of niet moeten worden schoongemaakt, en er zijn nog veel meer regels die jij kan opstellen in dat contract. Je wilt natuurlijk wel zeker weten dat het een fijne samenwerking wordt met jouw nieuwe schoonmaakbedrijf. En zo kan jij binnen no-time genieten van een schone werkomgeving.

 

Met dank aan: schoonmaakbedrijf Utrecht

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php