Waar moet je op letten bij het verkopen van je huis?

Het verkopen van je huis is een behoorlijke stap die genomen wordt. Vooral wanneer je dit voor het eerst gaat doen, weet je wellicht nog niet wat je te wachten staat. De Huizenbemiddelaar Zundert geeft in dit artikel een aantal belangrijke aandachtspunten.

Alleen verkopen of met een makelaar

Wanneer je niet per direct van je woning af wilt dan kun je er ook voor kiezen om je woning zelf in de verkoop te zetten. Wellicht kun je de woning dan al bij wat potentiële kopers onder de aandacht brengen met behulp van je eigen netwerk. Men probeert dan direct ook wat kosten op een makelaar te besparen. Het vervelende is dat je in de tussentijd waarschijnlijk ook op zoek bent naar een ander huis. Hiervoor wil je natuurlijk zo snel mogelijk weten voor hoeveel je de woning kan verkopen en wanneer je nieuwe droomhuis beschikbaar is wil je  ook snel handelen. Wanneer je snel je huis wilt verkopen is het verstandig om eerst een makelaar in te schakelen.

Welke makelaar is het meest geschikt?

Op het moment dat je op zoek bent naar een makelaar is het gemakkelijkste om een makelaar uit de omgeving te kiezen. Wellicht hebben vrienden of familie onlangs nog een makelaar ingeschakeld en heb je goede verhalen over die makelaar gehoord? Dan is dat een zeer geschikte makelaar. Anders kun je ook online oriënteren door te zoeken naar een geschikte makelaar en zijn dienstverlening onder de loep te nemen.

Een goed onderhouden woning

Om de waarde van je woning te behouden of te verhogen is het belangrijk dat na het kopen van de woning deze ook goed onderhouden wordt. Wanneer je het jaren later weer terug in de verkoop brengt, zal de woning een goed verzorgde indruk achter laten. Dit heeft een positief effect op de marktwaarde van de woning en ook op de indruk die wordt achtergelaten op de potentiële kopers. Hierdoor hoeven de potentiële kopers niet te twijfelen en kunnen ze bereid zijn om direct de vraagprijs te betalen. Meer weten over hoe je jouw woning goed kan onderhouden? Neem een kijkje in een woonblog.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php