Waarom fuchsia’s geweldige planten zijn

De fuchsia wordt ook wel de bellenplant genoemd, duidelijk omdat de bloemetjes een belvorm hebben. Er bestaan ongeveer honderd soorten van dit plantengeslacht, die allemaal verschillen in formaat, vorm, kleuren en optimaal leefklimaat. Lees hier waarom deze bloeiende plant zo fantastisch is!

Prachtige bloemen

De fuchsia heeft prachtige bloemen die de hele zomer bloeien. Wel komen ze vaak een paar weken later tot bloei dan andere plantensoorten. De belvorm is waar te nemen in verschillende stadia van de plant. Voordat de knop begint met bloeien, neemt deze de vorm van een bel aan. Vervolgens krijgt de belvormige knop kleur en uiteindelijk gaan de bloemblaadjes openstaan, maar heeft het nog steeds wel iets weg van een klok.

Voor binnen en buiten

Fuchsia’s zijn geschikt voor veel plaatsen, maar hebben wel zorg nodig die aangepast is op de leefomgeving. Dit plantensoort is geschikt om te plaatsen op een balkon, in een tuin, kas en binnen. Het is aan te raden om na te gaan hoe je jouw fuchsia het beste kunt verzorgen voor de plaats waar de fuchsia staat. Als je een plantje bij het tuincentrum koopt, zit er vaak wel een kaartje bij met verzorgingsinstructies, specifiek voor het soort.

Fuchsia’s kunnen overleven de winter

Niet alle fuchsia’s overleven de winter, maar er bestaan wel winterharde fuchsia’s. Dit is een soort dat beter overleeft in de winter dan de niet-winterharde fuchsia, maar nog steeds wel bepaalde zorg nodig heeft om de koudste maanden echt te overleven. De soorten die absoluut niet tegen vorst kunnen, moeten hier (logischerwijs) tegen beschermd worden.

Veel soorten

Er zijn rond de honderd fuchsiasoorten. Deze verschillen in grootte, kleur en bloemen en ook de bloemen variëren veel in vorm. Tevens zijn er bijvoorbeeld fuchsia’s op stam, dus ook de opbouw kan anders zijn. Dit soort is tot stand gekomen door het doorkweken met planten die een dikke stengels of grondtakken hebben. Als men het over fuchsia heeft, kan het ook over een bepaalde kleur roze gaan. Naast deze typische roze kleur, zie je vaak ook fel rood en paars terug in de bloem, maar er zijn bijvoorbeeld ook fuchsia’s die naar wit neigen.

Heb je een fuchsia of wil je er één aanschaffen? Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je even van zijn aanwezigheid kunt genieten. www.bellafuchsia.com geeft daarom tips voor het verzorgen van een fuchsia.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php