Waarom kiezen voor woonbeton?

Woonbeton is stoer, robuust en helemaal hip. Met een uitstraling van een designvloer past deze vloer perfect in interieurs van woningen of bedrijfspanden. Je geniet van de betonlook, maar je ervaart het comfort van een gietvloer. Woonbeton wordt namelijk samengesteld uit een combinatie van cement en polyurethaan. Zo profiteer je van verschillende eigenschappen van beide producten. De vloer is precies aan de ruimte aan te passen en kan in verschillende kleuren geleverd worden.

Wat is woonbeton?

Je hebt vast wel eens gehoord van beton, maar wat is woonbeton? Dit is een drie à vier millimeter dikke cementgebonden gietvloer die op elke ondergrond gelegd kan worden. De vloer bestaat uit een unieke combinatie van cement, pigmenten, water en mineralen. Het is een erg milieuvriendelijk product, er worden namelijk geen chemische oplosmiddelen in verwerkt en de vloer heeft een levensduur van maar liefst 30 jaar. Je geniet van de look van echt beton, maar ervaart de voordelen van een gietvloer. Zo is woonbeton slijtvast, eenvoudig schoon te houden en geleid het uitstekend warmte van vloerverwarming.

Strak en stijlvol

Woonbeton kan gelegd worden in je woonkamer, slaapkamer en keuken. Maar met een waterdichte vloercoating kan deze vloer ook zelfs in de badkamer gelegd worden. Zo kun je een stijlvol geheel creëren met dezelfde vloer in de gehele woning. Woonbeton vormt uit zichzelf een strakke vloer. Het beton wordt namelijk gegoten en hierdoor is de vloer naadloos. Doordat deze vloeren geen naden hebben, vergt het niet veel onderhoud. Vuil en stof zijn gemakkelijk te verwijderen met een doekje of met de stofzuiger. De vloer kan ook prima tegen een stootje, woonbeton is namelijk ijzersterk.

Woonbeton aanbrengen

Als je woonbeton wilt gaan aanbrengen in je woning, is bijna elk type ondergrond geschikt. Echter de ondergrond dient wel vlak te zijn. Als dit niet het geval is kan een professioneel bedrijf de vloer egaliseren. Woonbeton wordt nog vaak met de hand aangebracht. Het aantal lagen en de dikte van de lagen die worden gelegd, is afhankelijk van het type woonbeton dat je kiest. Vervolgens, om de vloer een mooie uitstraling te geven, wordt deze gepolijst. Het woonbeton krijgt zo meer diepte en glans. Na het aanbrengen van de toplaag is je vloer klaar voor gebruik.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php