Wat te doen met je nieuwbouwtrap?

Het interieur is voor veel mensen erg belangrijk. Een nieuwbouwhuis gezellig inrichten is soms best een uitdaging. Zeker als je een bepaalde sfeer wilt toevoegen, kan dit nogal lastig zijn.

De trap in een nieuwbouwhuis is vaak kaal en straalt een koude sfeer uit. Tijdens de bouw wordt de trap wel beschermd, maar alsnog zie je vaak dat de trap versleten is na de oplevering. Dat moet anders!

De trap heeft een belangrijke plek in de woning

Voor de meeste mensen heeft de trap een belangrijke plek in de woning. De trap zit in veel huishoudens in het middelpunt van de woning. Bijvoorbeeld tussen de keuken en de woonkamer, daarom is het wel zo leuk als de trap een fijne uitstraling heeft. Ook als je trap in de hal staat kun je dat doen, maar zeker als de trap midden in je interieur staat, wil je dat die past bij de rest bij je interieur.

Welke mogelijkheden zijn er?

Er zijn veel mogelijkheden om je trap op te knappen. De kosten hiervan zijn verschillend, en de ene is wat gemakkelijker uit te voeren dan de andere. Voor een goed overzicht, hebben we de meest voorkomende mogelijkheden op een rijtje gezet:

  • Tapijt leggen (Bijvoorbeeld met trapmatten)
  • PVC/Vinyl leggen
  • De trap een kleur geven met verf

Elke methode geeft de trap en dus ook je interieur een andere uitstraling. Denk dus goed na wat past bij de rest van je interieur en voor welke uitstraling je wilt gaan. Denk ook na over de mate waarin je trap geluiddempend is: Een houten trap is meer gehorig dan een trap die bedekt is met tapijt.

De veiligheid van je trap is ook erg belangrijk. De meeste trappen met een glad oppervlak brengen uitglijgevaar met zich mee. Daarom is het handig om voor de extra veiligheid in huis antislipstrips aan te brengen op je trap. Dit voorkomt onveilige situaties, en het ziet er ook leuker uit.

Ook zijn de diverse mogelijkheden verschillend in moeilijkheidsgraad en daarnaast kunnen de kosten erg uiteenlopen. Denk daarom ook eerst goed na voordat je je trap op gaat knappen.

(Bron: https://www.antislipstrip.nl/)

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php